İnanmayanları uyarsanız da onlar imana gelmezler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yasemin

Yeni Üye
Kuranda böyle bir ayet var, ismini vermeyeceğim ayet paylaşmak yasak olduğundan. Kısaca özetliyim, ayet inanmayanları uyarsanız da onlar imana gelmezler şeklinde. O zaman buna göre peygamberin gelmesi de mantıksız olmaz mıydı?

Hocam ayete kendi yorumunu katarak atıyorsun söyleyin en azından internetten bakalım ben böyle bir ayet bilmiyorum.

Bilip de iman etmeyenlerden bahsedildiğini düşünüyorum. Hz. Muhammed insanlara anlatmadan önce İslam'ı bilen var mıydı ki inansınlar?

Peygamber uyarılmıyor ki, direk görüyor meleği.

Sevgili arkadaşım peygamberler tebliğ yapar, buradaki söz o dönemin büyük zulüm kaynağı olan Mekkeli Müşrikler adına denmiştir. Hz. Peygamber'in (S.A.V.) kendini onlar için yormaması, onun tebliği yaptığını fakat onların reddettiğini anlatır. Onların lanetlendiği anlatır. Yoksa Hz. Ömer (r.a.) mesela, eski bir inanmayanken hatta peygamberi öldürmek isterken sonradan Müslüman oldu, hatta halife oldu.

Ayetin en yanlış anlaşılacak kısmını alıp konu açmışsın, sırf zaman kaybısın.

Ben daha yeni araştırmaya başlıyorum hocam bugün kuran okumaya başladım. İyice araştırdıktan sonra ateist veya Müslüman olurum hangisi mantıklı gelirse.

He bir de burada her kafiri konu almıyor, İslam tarihinde ismi net olarak bilinen kişilerden bahsediyor.

Yolculugunda basarilar dilerim hocam, insan once kendini bulmali hala kesfedemedigimiz seyler var, bugun Türkiye 1400 yillik kitaplara inanmak ve kafaya takmak yerine daha aydin bir ulke olsaydi bugun bu durumda kimse olmazdi. Zaten yillardir insanlar dinler hakkinda ve tanrı hakkinda konusuyor, sonuç: hiç bir yere varamadık.

Bence bu dini konularla ilgili kafanı fazla yorma zaten din kafa yorulması gereken bir şey değil, içerisindeki yazılanlar dogmatiktir, yani sorgulama, sadece inan hani bunun kabaca açıklaması beynini çıkar öyle oku, bu yüzden sana tavsiyem dinlerden uzak dur eğer bir tanrı olsa bu dinler gibi bir din yollamak istese bu kadar çelişkili olmazdı.

Bence bir şekilde insanlar zaten cennete gidecek. Çünkü herkes yaratılış olarak farklıdır. Ona göre yargılanır.

Hani anlamları Arapçadan çeviriliyor ya, sen İngilizce bir cümleyi çevirirken içerisinde Türkçe karşılığı tam olmayan ve açıklanması gereken şeyler olur ya hani. Burada ki ayetin anlamı da inkar etmekte inat edenler için söylenen bir şey. Yani anlamıyorsanız siz anlamak istemiyorsunuzdur.

Mantık kurmak bu kadar zor olmasa gerek. Bu ayetlerin anlamını verenler tek bir ayete bakıp yorumlamıyor, tüm kuranı okumuş kişiler bunlar. Yani ne demek istediğini, kuranın ne anlatmak istediğini bilen, anlamış kişiler. Anlayamadıysan daha da uzatmayacağım.

Cümle içerisindeki "beyninizde tam olarak tanrı algısı yok" kısmı bile bu cümleden anlam çıkarmaya yeterlidir konu sahibi üzerinde yorum yapmak gerekirse neredeyse her gün bu tarz saçma inanç konuları açmakta sorduğun sorulara gelirsek tabii ki ergen bir birey inançlar konusunda araştırma yapabilir.

Bireylerdeki ani hormon değişikleri bu araştırmalardan alınan sonucu etkiler hatta bu bireylerin takip ettiği insanlar veya örnek olarak gördüğü daha kişisel olarak tanımadığı insanlar bile etki edebilir bu çok geniş bir pencere ergen bireyler için bu sebeple ergen bireylerin daha tam oturmayan düşünceler ile bu işlere girişip kafasını karıştırması kötü bir durum ortada komik duruma düşmek veya birini komik duruma düşürmek gibi de bir olay yok ergen bireylerin kararları kesin ve istikrarlı değildir bu bilgiyi anlayabildiyseniz yeterli.

Geri