Çiğköfte bayiliği araştırması ve komagene başvuru süreci

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EGA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EGA

Yeni Üye
Merhaba, öncelikle birkaç gün önce merak ettim ve çiğköfte bayiliği araştırdım. Komagene en büyük olduğu için başvurdum ve aradılar. Yaklaşık 20-30 dakika konuştuk.

210.000TL ile 250.000TL arası bir ücret istiyorlar ve her şeyi hazırlıyorlar. Bana fiyat biraz yüksek geldi. Komegene gerçekten çok iyi çeşitlilik ve marka bilinirliği açısından avantajlı görünüyor, fakat fiyat konusunda tereddütlerim var. Ses sistemini ücretsiz verdiklerini belirtiyorlar. Konu hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Onlara da başvurdum ancak henüz geri dönüş almadım.

İş detaylarını konuştuğum kişi, gerçekten kazançların iyi olduğunu söyledi. Günlük 20-25kg çiğköfte satsak aylık 90-100 bin TL para bırakıyormuş, yani en kötü ihtimalle kira vb. giderler düşüldüğünde 70-80 bin TL kalıyormuş. Ancak bu kadar satışın olup olmayacağını düşünüyorum. Endişelerim yok çünkü güzel bir yer bulursam kazanabileceğimi düşünüyorum. Oturduğum yerde bilindik markalar bulunmuyor, ne Komegene ne de O Ses gibi.

Çevrem çok uygun. Örneğin, öğrencilerin yoğun olduğu bir kütüphaneye 100 metre mesafede, üstü kapalı bir pazar ve hemen önünde oturma alanları, parklar bulunuyor. Ancak dükkan biraz küçük gibi görünüyor, yaklaşık 20-25 metrekare. Yeterli olur mu, bilmiyorum, şu anda arayış içindeyim.

Çiğköfte işi yapan kişilerden bilgi almak isterim. Bayilik verirken O Ses gerçekten ücretsiz mi veriyor, bunları merak ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben şahsen Komagene'deki çiğköfte lezzetini hiç beğenmiyorum. Ömer Aybak'ın meşhur Adıyaman çiğköfteci, Çiğköfteci Sait gibi markaların çiğköfteleri daha lezzetli görünüyor.

Hocam, kazancı gerçekten iyi. Ancak sürekli çalışman gerekiyor. Sabah 10'da açtıklarını varsayarsak, genellikle gece 12'den önce pek kapatmıyorlar. Getirisi güzel ama bir o kadar da yorucu bir iş.

Hocam, adımınızı attığınız yer artık çiğköfteci oldu, lokmacılar gibi. İşin sonunda birçok işletmenin kapatmaya gittiğini düşünüyorum. Şimdiden açmayı düşünüyorsanız, hayırlı ve bereketli satışlar dilerim.

Çok mantıklı, çiğ köfte baya ucuza geliyor ve yanında mutlaka ayran var. İşlek bir yer olması yeterli.

Cesaret edip kendi markanızı oluşturursanız daha güzel olur. Tabii, bu arada çiğköfteyi siz yapacaksınız. "Ben uğraşamam" diyorsanız, en iyi kazancı olan hangisiyse onu seçmelisiniz.

Ben KOMAGENE işletiyorum ve çok memnunum. Komagene'nin müşterisi hep ayrıdır, zaten markaya güveniyorlar müşteriler. Ama tek olacaksan çok efor sarf edersin, en az 3 kişi olması lazım: 1 tane motorcu, 1 tane mutfakçı, 1 tane tezgahçı. Ben motorcu koymam, platformların kuryeleri atsın dersen 2 kişi yeterli oluyor. Kar marjı iyi, hele ki yerini güzel seçersen para kazanırsın. Şu anda çiğköfteyi 6'lık balya halinde alıyorsun, yani 6 kilo şeklinde 300 lira geliyor. Sen satışını yaparken dürümden 3.234 TL kazanırsın, ayran satışı hariç. Eğer hepsini kilo şeklinde satarsan 1.770 TL satışın olur.

Ben KOMAGENE işletiyorum ve çok memnunum. Komagene'nin müşterisi hep ayrıdır, zaten markaya güveniyorlar müşteriler. Ama tek olacaksan çok efor sarf edersin, en az 3 kişi olması lazım: 1 tane motorcu, 1 tane mutfakçı, 1 tane tezgahçı. Ben motorcu koymam, platformların kuryeleri atsın dersen 2 kişi yeterli oluyor. Kar marjı iyi, hele ki yerini güzel seçersen para kazanırsın. Şu anda çiğköfteyi 6'lık balya halinde alıyorsun, yani 6 kilo şeklinde 300 lira geliyor. Sen satışını yaparken dürümden 3.234 TL kazanırsın, ayran satışı hariç. Eğer hepsini kilo şeklinde satarsan 1.770 TL satışın olur.
Hocam, benim yaşadığım yer çok büyük değil ama merkezde 3 tane çiğköfteci var. Hepsi ara sokakta, biri tek cadde üstünde. O da hiç iyi yapamıyor, çünkü cadde üstünde olduğu için satışı daha fazla oluyor büyük ihtimalle.

"Mutfakçı" ifadesiyle ne demek istediğimi anlamadınız sanırım. Mutfakçı, çiğköfteci dükkanında çiğköfteleri hazırlayan, malzemeleri doğrayan, soslarını hazırlayan kişidir. Yani, dükkanın mutfağında çalışan kişiye mutfakçı denir.

Geri