Yurt dışına çalışmaya nasıl gidebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Esin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Esin

Yeni Üye
Merhaba,

Zamanım daraldı ve mental olarak çok yoruldum, lütfen önerilerinizi dikkate alarak paylaşın. Yardımcı olabilecek fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var.

21 yaşındayım, liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gitmedim. O dönemde sürekli sağlık sorunları yaşadım; vücudum alarm verdi, sık sık hastalandım ve bir süre ciddi problemlerle uğraştım. Tiroidden şüphelenildi, şu an genel olarak iyiyim. Sağlık sorunlarım düzeldi, fakat birkaç yılım evde kapalı kalarak geçti.

Zaten Türkiye’de üniversite okumaya pek niyetim yoktu, sağlık sorunlarım da bu hevesi tamamen kırdı. Daha önce yurtdışına gitme planlarım vardı, ama bu süreç planlarımı geciktirdi. Şimdi kendimi toparladım ve başka bir ülkede sıfırdan başlamak istiyorum.

Hedefim, herhangi bir ülkede garsonluk, kurye, otel veya depo gibi işlerde çalışmaya başlamak. Dil okulları ve vize süreçlerini araştırdım, 10 bin Euro gibi bir teminat gerektiğini gördüm ama birikimim yok. Şu anda yaklaşık 6-7 bin dolar bir bütçe oluşturabiliyorum. Ailem yardımcı olacaktı, ama başka öncelikler (örneğin araba alımı) nedeniyle bu gerçekleşmedi.

Avrupa’ya yerleşmek istiyorum, ancak nereye ve nasıl gidebileceğim konusunda net bir fikrim yok. Polonya, Litvanya, Letonya gibi ülkeleri araştırdım; ancak süreçler gittikçe zorlaşıyor gibi görünüyor. Almanya’ya giden pek çok kişinin hikayesini duyuyorum, ama nasıl başardıklarına dair detaylı bilgiye sahip değilim.

Dayım Danimarka’da yaşıyor ve bir ara beni yanına aldıracağını söylemişti, ancak bu söz yerine getirilmedi. Artık tamamen kendi çabalarımla bir şeyler yapmak istiyorum. İşçi vizesi, anlaşmalı evlilik, iltica ya da başka bir yöntem fark etmez; yeter ki bir çıkış yolu bulayım. Pasaportumu aldım, ama şu ana kadar hiçbir vizeye başvurmadım. Ret alma ihtimali korkutuyor, ancak artık tahammülüm kalmadı.

Evde dört duvar arasında hayatım geçiyor ve bu durum beni içten içe tüketiyor. Türkiye’de hem kötü anılarım var hem de burada kalmanın bana hiçbir şey katmayacağını hissediyorum. Yeni bir başlangıç yapmak için ne yapmam gerektiğini bilenlerin tavsiyelerine çok ihtiyacım var.

Şimdiden herkese teşekkür ederim. Gerçekten yardım edebilecek biri çıkar diye umuyorum.

Geri