Serverland
Yeni Üye
Son zamanlarda 10 ayda asgari ücret gelirine ulaşan birçok mesaj aldım. Herkesin faydalanabilmesi adına bu başlığı açarak kendi yöntemimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
1. Kategori Belirleyin
Kendinize bir kategori seçin. Bu kategori dışarıda çekim yapabileceğiniz konu olsun. Örneğin, canlı hayvan fiyatları, İstanbul’daki gezilecek yerler veya benzer bir konu. Kendi ilgi alanınıza uygun bir fikir türetin.
2. Doğru Strateji ile Başarı Mümkün
Bilgisayar başında yalnızca oyun oynayarak ya da basit editlerle ilerleyenlerin %90’ı başarısız olurken, önerdiğim yöntemi uygulayanların %95’i başarıya ulaşıyor.
3. Düzenli Video Yükleyin
Her gün mutlaka bir video yüklemeye çalışın. Ben cumartesi günleri 2-3 saat içinde 7 video çekiyor ve hafta içi her gün saat 18.00’de yayınlıyorum.
4. Kullanabileceğiniz Uygulamalar
Video düzenleme için: YouCut Pro
Kapak görselleri için: Text on Photo
5. Video URL ve Başlık Kuralları
Video URL’si, video başlığını veya başlığın ilk 6 kelimesini içermeli.
URL’ye mutlaka tarih ekleyin: Örneğin, istanbul-belgrad-ormani-gezisi-24-kasim-2024.mp4.
Başlıkta net ve açıklayıcı olun: İstanbul Belgrad Ormanı Gezisi | Vadiler, Ağaçlar ve Doğa gibi.
6. Kapak Görseli
Kapakta dikkat çekici bir kelime ve videoda yer alan bir görüntü bulunmalı. Örneğin: Ormanda Muhteşem Anlar. Görsel boyutları ise 1280x720 olmalı ve dosya adı tarihle birlikte düzenlenmeli: istanbul-belgrad-ormani-gezisi-24-kasim-2024.jpg.
7. Video Açıklaması ve Etiketler
Açıklamalar en az 300 kelime olmalı.
Videonuzla ilgili bol bol etiket kullanın.
8. Oynatma Listeleri ve Teknik Detaylar
Kesinlikle oynatma listeleri oluşturun.
Videolarınızı 30 fps ve 4K olarak çekin.
Videolar en az 8 dakika uzunluğunda olsun. Haftada bir kez 30 dakikayı aşan videolar yüklemeye çalışın.
9. Samimi Olun
Videolarınızda doğal davranın. Arkadaşınızla konuşur gibi konuşun. Kasılmaya, abartılı şekilde davranmaya gerek yok.
10. Etkileşim İçin İzleyicilere Sorular Sorun
Bilmediğiniz bir şeyi videoda sorun. İzleyiciler bildiklerini göstermek için yorum yapacaktır. Bu, kanalınızın etkileşimini artırır.
Süreklilik ve İstikrar Şart
Her gün evinizin önündeki ağacı bile 8 dakika çekseniz, süreklilik sağlarsanız başarıya ulaşabilirsiniz. YouTube’da başarının sırrı istikrardır. Yukarıdaki adımları takip eden herkes mutlaka kazanacaktır.
Herkese bol kazançlar dilerim!
1. Kategori Belirleyin
Kendinize bir kategori seçin. Bu kategori dışarıda çekim yapabileceğiniz konu olsun. Örneğin, canlı hayvan fiyatları, İstanbul’daki gezilecek yerler veya benzer bir konu. Kendi ilgi alanınıza uygun bir fikir türetin.
2. Doğru Strateji ile Başarı Mümkün
Bilgisayar başında yalnızca oyun oynayarak ya da basit editlerle ilerleyenlerin %90’ı başarısız olurken, önerdiğim yöntemi uygulayanların %95’i başarıya ulaşıyor.
3. Düzenli Video Yükleyin
Her gün mutlaka bir video yüklemeye çalışın. Ben cumartesi günleri 2-3 saat içinde 7 video çekiyor ve hafta içi her gün saat 18.00’de yayınlıyorum.
4. Kullanabileceğiniz Uygulamalar
Video düzenleme için: YouCut Pro
Kapak görselleri için: Text on Photo
5. Video URL ve Başlık Kuralları
Video URL’si, video başlığını veya başlığın ilk 6 kelimesini içermeli.
URL’ye mutlaka tarih ekleyin: Örneğin, istanbul-belgrad-ormani-gezisi-24-kasim-2024.mp4.
Başlıkta net ve açıklayıcı olun: İstanbul Belgrad Ormanı Gezisi | Vadiler, Ağaçlar ve Doğa gibi.
6. Kapak Görseli
Kapakta dikkat çekici bir kelime ve videoda yer alan bir görüntü bulunmalı. Örneğin: Ormanda Muhteşem Anlar. Görsel boyutları ise 1280x720 olmalı ve dosya adı tarihle birlikte düzenlenmeli: istanbul-belgrad-ormani-gezisi-24-kasim-2024.jpg.
7. Video Açıklaması ve Etiketler
Açıklamalar en az 300 kelime olmalı.
Videonuzla ilgili bol bol etiket kullanın.
8. Oynatma Listeleri ve Teknik Detaylar
Kesinlikle oynatma listeleri oluşturun.
Videolarınızı 30 fps ve 4K olarak çekin.
Videolar en az 8 dakika uzunluğunda olsun. Haftada bir kez 30 dakikayı aşan videolar yüklemeye çalışın.
9. Samimi Olun
Videolarınızda doğal davranın. Arkadaşınızla konuşur gibi konuşun. Kasılmaya, abartılı şekilde davranmaya gerek yok.
10. Etkileşim İçin İzleyicilere Sorular Sorun
Bilmediğiniz bir şeyi videoda sorun. İzleyiciler bildiklerini göstermek için yorum yapacaktır. Bu, kanalınızın etkileşimini artırır.
Süreklilik ve İstikrar Şart
Her gün evinizin önündeki ağacı bile 8 dakika çekseniz, süreklilik sağlarsanız başarıya ulaşabilirsiniz. YouTube’da başarının sırrı istikrardır. Yukarıdaki adımları takip eden herkes mutlaka kazanacaktır.
Herkese bol kazançlar dilerim!