Uygun fiyatlı araç sigortası önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bahtiyar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bahtiyar

Yeni Üye
Merhaba, Araç sigortası yaptırmayı düşünüyorum ve fiyatlar geçen seneye göre 3-4 kat artmış. Adana'da birkaç sigortacıdan fiyat aldım ve hepsi neredeyse aynı fiyatı veriyor gibi görünüyor. Sanırım artık tek fiyat politikası izliyorlar. İnternet üzerinden sigortam.net'ten fiyat aldım ama daha pahalı çıktı. Uygun fiyatlı sigortacı yer tavsiyesi olan var mı?

Sigortam.net'ten aldığınız fiyata ait poliçeyi dikkatlice incelemenizi öneririm. Birçok kişinin bilmediği detayı kısaca açıklamak istiyorum:
  • Tüm sigorta şirketleri TÜM acentelerine aynı fiyatları sunmak zorundadır.
Örneğin, X Sigorta, Ahmet Bey'e 5.000 lira teklif ederken, aynı X Sigorta şirketi Mehmet Amca'ya 4.000 lira teklif edemez. Tüm acentelerde fiyatlar sabittir. Ancak halk arasında, "Aynı sigorta şirketi, X kişide daha ucuza veriyor" şeklinde bir yanılgı olabiliyor.

Peki, Araç sigortasında ucuzluk ve pahalılık farkı nasıl oluşuyor?

Poliçe detaylarına bağlı olarak, sunulan hizmetlerde farklılıklar ortaya çıkabilir. Örneğin, cam değişimi, yetkili servis/ yetkisiz servis, İMM, sel, afet, deprem gibi riskler poliçe kapsamında olabilir ya da olmayabilir. 5.000 liraya aldığınız poliçede, kaskonuz 1M ödeme yaparken, 4.500 liraya yaptırdığınız (aynı şirketin poliçesi) poliçede bu ödeme 500K olabilir. Sel hasarı, hırsızlık, cam değişimi gibi ek özellikler poliçede olmayabilir. Bu nedenle fiyat alırken ve karşılaştırma yaparken, POLİÇE DETAYLARINI isteyerek, iki dosyayı karşılaştırmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Geri