Pixabay
Pixabay sitesinde 2.3 milyondan fazla yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video bulabilirsiniz. Arama kutusu gerçekten hassas çalışmaktadır. Aradıklarınızı kolaylıkla bulabileceğinizi düşünüyorum. Eğer aradığınız öğe için az sonuç alıyorsanız, o kelimenin İngilizcesiyle de arama yapmanızı tavsiye ederim. Detaylı filtreleme özelliği ile fotoğraf ve videolara yatay, dikey vb. seçeneklerle filtreleme yapabilirsiniz. Benim listemde Pixabay en üst sıradadır.
Pexels
Pexels, Pixabay gibi çalışan bir site. Yine çok seviyorum ve aradıklarımı kolaylıkla bulabiliyorum. Pexels geniş arşiv sunuyor bize, fotoğraf ve videolar yüksek çözünürlüklü. Ayrıca, ücretsiz stok video bölümü de mevcuttur.
Freepik
Evet, Freepik'i en sona bıraktım. Çünkü günde sadece 2 ücretsiz indirme yapabiliyoruz. Telifsiz fotoğraf, ikon vb. siteler arasında en iyilerden biridir. Sınırsız çeşitlilik ve ürün yelpazesi bulunmaktadır. Biraz daha sınırlı kullanıma sahip olsa da, listede adı geçmemesi içimi rahat ettirmeyeceği bir öneridir.
Unsplash
Unsplash sitesinde 300 binden fazla yüksek çözünürlüklü, telifsiz fotoğraflara ulaşabilirsiniz ve her gün yüzlerce yeni fotoğraf siteye eklenmektedir. Fakat, Unsplash'ta video bölümü bulunmamaktadır, ne yazık ki.
Gratisography
Gratisography diğer sitelerden biraz farklıdır. Çünkü internetin en ilginç ücretsiz stok fotoğraf sitesi olarak bilinir. Yani, her yerde bulunmayan, özel içerikler arıyorsanız bu siteyi tercih edebilirsiniz. Gratisography çeşitlilik açısından biraz kısıtlı olsa da, stok havası vermeyen fotoğraflar içermektedir.