Tek HDMI Çıkışı Olan Kasadan İki Monitöre Görüntü Nasıl Alınır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Artemis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Artemis

Yeni Üye
Selam arkadaşlar, Elimde yalnızca 1 adet HDMI çıkışı olan kasa var. HDMI çıkışını 2 farklı monitöre bağlayıp, Windows’ta genişletilmiş ekran (extend) özelliğini kullanarak her monitörde ayrı işlem yapmak istiyorum. Yani bir ekranda film izlerken diğer ekranda farklı bir şeyle uğraşmak gibi. Bunun için hangi cihaz veya aparat gerekiyor? HDMI splitter bu işi çözer mi, yoksa başka donanıma mı ihtiyacım var? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Aslında ekran kartında ikinci bir görüntü çıkışı olması gerekir. Tek HDMI çıkışını çoğaltan HDMI splitter’lar, sadece aynı görüntüyü iki ekranda gösterir; genişletilmiş ekran (extend) yapamazsınız.

Yine de alternatif olarak şu yöntemleri kullanabilirsiniz. HDMI Çoklayıcı / Switch kullanabilirsiniz. Aşağıda iki farklı model bırakıyorum.

Düğmeli tip: Daytona CF10 8 in 1 Type-C to 4K HDMI / 1080p – çoklu adaptör
Düğmesiz tip: Maxgo 2123 – 2 Port HDMI Splitter (4K)

Ben uzun süredir paylaştığım ürünleri kullanıyorum. Kasadaki HDMI çıkışını 1. ekrana, çoklayıcıdaki Type-C → HDMI çıkışını ise 2. ekrana bağlıyorum. Bu şekilde, Laptopta 3 ekran, Masaüstünde 2 ekran olarak kullanabiliyorum.

Geri