Su içer gibi kola içiyorum nasıl bırakabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mustafa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mustafa

Yeni Üye
Merhaba, Günde 2.5 kola içiyorum. Sağlığa oldukça zararlı olduğunu biliyorum ama sicak havalarda çok iyi gidiyor. Bağımlılık yaptı diyebilirim. İçmeden 1 gün duramıyorum... Sizce nasıl bırakabilirim?

Kafanı yorma; ben üstelik 2.5 asidini az diye 1 litrelik alıyorum, günde 3-4 tane içiyorum ve dışarı çıktığımda da içiyorum. Resmen kolayla besleniyorum, yıllardır böyle yapıyorum. Geçenlerde hastaneye gittim, tahlil verdim ve her şeyim tam yerinde çıktı.

Merhaba, Günde 2.5 kola içiyorum. Sağlığa oldukça zararlı olduğunu biliyorum ama sicak havalarda çok iyi gidiyor. Bağımlılık yaptı diyebilirim. İçmeden 1 gün duramıyorum... Sizce nasıl bırakabilirim?
Maalesef bende de alışkanlık olmuştu. İçinde kafein olduğu için bu tür içeceklerin alışkanlık yapması gayet normal. Soda, limon, tuz ve buz karışımı ise harareti kesiyor; asitli bir şey istemezsin, gün boyunca ancak o şekilde rahatlayabilirsin.

Alternatif içeceklere yönelmen lazım. Ben de aynı sorunu yaşadım; dolapta rahat 10-15 kg kadar Pepsi vardı çünkü günlük olarak çok tüketiyordum. Şimdi ise bunu bıraktım ve sadece 330 ml gibi daha az miktarda içiyorum.

Hocam, gerçekten 2.5 lt çok fazla. Ben içsem 2-3 bardak anca, sonra şişiyorum. Asit olduğu için mi içiyorsunuz, yoksa soğuk olduğu için mi? Bir de, Çay ya da Fanta içerek bırakmaya çalışabilirsin.

Benim yaptığım gibi bırakabilirsin. Sarıyer Gazoz'un şekersiz portakallısı var. Hem kalorisiz hem de tadı çok iyi.

Her içeceğin yanında asidi kaçmış kola iç. Kolayı bırakman için maksimum 2 gün veriyorum. Asidi kaçmış kola, seni doğrudan soğuk su içmeye yönlendirir.

Su, maden suyu ve bitki çayları gibi daha sağlıklı içecekler tüketmeye çalışın. Limonlu su veya meyve aromalı su gibi tatlandırılmış doğal içecekler de iyi alternatiflerdir. Hemen bırakmak zor olabilir, bu yüzden tüketiminizi yavaş yavaş azaltarak başlayın. Örneğin, her gün içtiğiniz kola miktarını azaltabilirsiniz. Kolanın tadının bozulmasını ve artık ondan tatmin olamamayı tercih edebilirsiniz. Asitsiz kolanın tadı pekmeze benzer, bu da bir süre sonra yoğun şekilde içmemenize neden olacak bir tiksinme yaratabilir. Dolapta kapağı açık bırakıldığında kısa sürede asidin uçacağını unutmayın.

250 ml'lik kutu kola iç. :D zaten bir süre sonra ödediğin paraya üzülebilir ve kola tüketimini azaltabilir ya da tamamen bırakabilirsin.

Koladan nasıl vazgeçeceğini merak ediyorsan, o iğrenç içeceği içmeye devam et. Rahatsızlık vermeye başladığında bırakırsın.

Geri