Su arıtma cihazı kullanmak sağlıklı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Esat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Esat

Yeni Üye
Selam Arkadaşlar,

Su arıtma cihazları hakkında mineralleri öldürüyor gibi söylemler var. Su arıtma cihazları sağlıklı mı sizce? Siz kullanıyor musunuz? Ofis için ihlas cebilon marka su arıtma cihazı almayı düşünüyorum. Görüş ve önerileriniz nedir?

Ben kullanıyorum ve gayet memnunum. Dışarıdan aldığın hazır su da mineralleri kaybediyor hocam, dışarıdan aldığın suyla farkı yok.

Yeni büyük bir ameliyattan çıkan anneme doktorunun dediği: Bol bol su iç, ama sakın arıtma suyu içme.

8-9 yıldır sürekli kullanıyorum. Ofisimde, evimde ve ailemin evlerinde de kurdurdum. Herkes memnun. Tabii ki, filtresinin bakımı ve seçeceğin markanın kalitesi de önemli.

Arıtma sistemlerine hiç inanmıyorum. Sünger parçası veya küçük bir filtre nasıl olur da tüm suyu temizleyebilir, anlamakta güçlük çekiyorum.

Selam Arkadaşlar,

Su arıtma cihazları hakkında mineralleri öldürüyor gibi söylemler var. Su arıtma cihazları sağlıklı mı sizce? Siz kullanıyor musunuz? Ofis için ihlas cebilon marka su arıtma cihazı almayı düşünüyorum. Görüş ve önerileriniz nedir?
Ofiste yıllarca kullandık, cihaz gerçekten suyu arıtıyor fakat sürekli filtreyi kontrol etmek zorundasın. Atık suyun biraz fazla olduğunu düşünüyorum. Arıtılan suyu ölçüm cihazlarıyla kontrol ettim, sağlıklı olduğunu gösteriyor ama şu anda çay yapmak için de kullanıyorum, filtresini değiştirerek. İçme suyuna devam.

10 yıldır su arıtma sistemini kullanıyorum ve hiçbir zararını görmedim. Dışarıdan alınan damacana suların ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır zaten. Çeşme suyunu kullansanız bile, maalesef klor ve kireçten dolayı pek içilebilir değil. Su arıtma en azından temiz ve lezzetli içim su sunuyor.

Arkadaşlar, memnun olmanız, arıtma suyunun sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Suyun içindeki mineraller net şekilde yok oluyor. Aslında su falan içtiğiniz yok. Ben mineralleri suyun dışında başka şeylerden alırım diyorsanız, sizin tercihiniz tabii. Özellikle çocuklu ailelere önermem.

Damacana aldığınız sular zaten bol mineralli ve tertemiz su. Ben eminim ki, benim arıttığım su en iyisinden; hem daha temiz, hem de mineral bakımından daha zengin. :)

Mineralleri de filtrelediği için önerilmiyor. Bir de o filtrenin düzenli olarak değiştirilmemesi durumunda kalıntı birikir ve bakteri üretebilir. Midesi hassas bir insan kalitesiz yiyecek yediği zaman hemen midesi ağrır, bilirsiniz. Kişiler arıtma suyu içtiğinde de aynı sorunu yaşayabilir.

Yazdıklarımın bilimsel dayanağı yok, fakat maddiyat için şu şekilde su alıyorum: Eve 5 tane damacana aldım. Bazı su uygulamalarında 400 TL'ye 100 veya 400 TL'ye 150 TL gibi indirimler oluyor. Bu şekilde toplu aldığım için çok fazla ücret ödemiyorum. Arıtmaya güvenmediğim için ileride bundan kaynaklı sağlık sorunu yaşarsam diye kaynak suyu olan damacana suyu alıyorum. Arada verdiğim fark ileride doktora vereceğimden çok daha az. Ve sağlık geri gelmiyor.

Uzmanlar aynı marka suyu bile uzun süre içmeyin diyorlar. Ben her zaman farklı marka alıyorum. İçlerindeki mineraller bile değişiyor. Çeşitlilik için farklı marka su alırken, ömür boyu tek çeşit arıtma suyu içmek bana mantıklı gelmiyor.

Marka fark etmeksizin, orijinal filtre kullanıldığında su arıtma cihazları sağlıklıdır. Marketten aldığınız hazır su ile farkı kalmaz.

Geri