Sözleşmeli Er Olmak Hakkında Bilgi ve Tecrübeler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hedef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hedef

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, Yakında askere gideceğim ve kafama takılan konu var. Askerdeyken sözleşmeli er veya uzman çavuş olmak isteyip istemediğimiz soruluyor mu? Askerlik sonrası tekrar birliğe dönmek istemiyorum, o yüzden süreç nasıl işliyor, merak ediyorum. Tecrübesi olan ya da bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Başvuru süreci, şartlar, askerlikte detayları paylaşırsanız çok makbule geçer. Teşekkürler!

Merhaba arkadaşlar, Yakında askere gideceğim ve kafama takılan konu var. Askerdeyken sözleşmeli er veya uzman çavuş olmak isteyip istemediğimiz soruluyor mu? Askerlik sonrası tekrar birliğe dönmek istemiyorum, o yüzden süreç nasıl işliyor, merak ediyorum. Tecrübesi olan ya da bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Başvuru süreci, şartlar, askerlikte detayları paylaşırsanız çok makbule geçer. Teşekkürler!
Sabırlı mısın? Her gün sabah erken kalkmaya hazır mısın? Soğuk havalarda saatlerce üşümeye dayanabilir misin? Ve burada sayamadığım birçok zorluğa göğüs germeye hazır mısın? Eğer hazırsan, alımları takip et. Jandarma hariç diğer kuvvetlerin sözleşmeli er veya uzman çavuş alımlarını inceleyebilirsin. Sivil alımlar da yapılıyor, gözün açık olsun!

Askerliğimi sözleşmeli er takım komutanı olarak yaptım. Öyle anlatıldığı gibi güllük gülistanlık durum kesinlikle yok, gerçekten çok zor. Sözleşmeli erliği tavsiye etmem; psikolojik olarak oldukça yıpratıcı, hem eğitimde hem de kıta görevinde zorlayıcı. "Üç sene dayanıp uzman olurum" diye düşünmek de kolay değil, bu iş sağlam psikoloji ister ve herkesin kaldırabileceği bir şey değil. Eğer alım varsa, direkt olarak uzmanlığa geçmeni tavsiye ederim.

İçeriden devam etmek daha mantıklı. 3 yıl sonra sadece mülakata girerek uzman olmaya hak kazanıyorsun. Ben de şu an için öyle yapmayı planlıyorum. Dışarıdan içeriye girmek ise oldukça zor, içeriden devam etmek daha kolay seçenek. Ayrıca, 2025'te çıkan kanunla dövme ve faça artık sorun sayılmayacak.

Geri