Savaş haberinden korkup borsalarda ani satış dalgası yaratmak

Yatırım Kurdu

Yeni Üye
Arkadaş, cuma günü bir savaş haberi çıktı, şirket hisseleri, finansal piyasalar bir anda düşüş yaşadı, kripto da sayısız insan zarar gördü. Şimdi, İran gerçekten saldırdı mı ciddiyeti tartışılır ama en azından dedikodu değil. Piyasalar bir anda yükselişe geçti. Nasıl, ne biçim bir manyaklık bu ya!

İran’ın ben savaş a gireceğini kesinlikle düşünmüyorum, danışıklı dövüş bunlar.

İran’ın ben savaş a gireceğini kesinlikle düşünmüyorum, danışıklı dövüş bunlar.
Danışıklı dövüş gibi şeyler demeyin, öyle deme! Merkeziyetsiz finans, hocam.

Haberleri takip edemedim de savaş ne oldu şimdi?

Cahillik benimki, dump, liq ve pump kelimelerinin ne olduğunu bilmediğim için ne tepki verildiğini anlayamadım.

Haberleri takip edemedim de savaş ne oldu şimdi?
İran'ın insansız dronlar ile İsrail'e saldırdığına dair bir haber var. Sanırım gece 04'e kadar İsrail'e ulaşmış olurlar.

Demir Kubbe'nin bu saldırıyı engelleyip engelleyemeyeceğini veya saldırının ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini bilmiyorum, ama saldırı saldırıdır.
Cahillik benimki, dump, liq ve pump kelimelerinin ne olduğunu bilmediğim için ne tepki verildiğini anlayamadım.
Dump, bir anda fiyatın düşmesi anlamına gelirken, pump ise tam tersi, yani fiyatın hızla yükselmesidir.

Liq ise likidasyonun kısaltması olup, vadeli işlemlerde işlem açan birinin tüm parasını kaybetmesi durumunu ifade eder.

İranmış, Arapmış, Filistinmiş, hepsinin canı cehenneme (kökenleri Türk olmayanlardan bahsediyorum).

İrana baktığınız zaman Osmanlı zamanında savaşımız oldu. Aynı şekilde Filistin kahpeliği. İsrail desen zaten belli. Yok şu an Ruslarla aramız iyi diyorlar, Osmanlı'da onlarla da sıkıntı yaşadık. Diyeceğim, Türklerin Türk'ten başka dostu yok. Zamanında kaç yerden aynı anda savaşmış ATAM.

Bu yüzden, "Hadi İran koçum, hadi Filistine yardım et" diyen cahildir.

Türkiye'ye bulaşmasın da, genelde her masada varız.

Türkiye'ye bulaşmasın da, genelde her masada varız.
Savaşın başlayacağını düşünmüyorum ama etkilerinden kaçışımız yok. Zaten pamuk ipliğine bağlı ekonomimiz ve en ufak fırsatta %1500 zam yapmak için tetikte bekleyen insanlarımızla aksisi düşünülemez bile.

Valla, ben buradan savaş bitti anlamı çıkaramıyorum. İran diyor ki, siz bizim Şam'daki binamıza saldırmıştınız, biz de cevaben size saldırdık, ödeştik. Buraya kadar tamam. Ama İsrail tamam o zaman Peace diyecek mi? Bu sorunun cevabı netleşene kadar rahatlamak için bence erken.

Valla, ben buradan savaş bitti anlamı çıkaramıyorum. İran diyor ki, siz bizim Şam'daki binamıza saldırmıştınız, biz de cevaben size saldırdık, ödeştik. Buraya kadar tamam. Ama İsrail tamam o zaman Peace diyecek mi? Bu sorunun cevabı netleşene kadar rahatlamak için bence erken.
Adamlar, saldırımızı tamamladık diyor, daha ne desinler ki? Piyasanın pompalanması muhabbeti, bu açıklama geldikten sonra oldu, aynı anda alımlar geldi. Sebebi bu yani, onu demeye çalıştım üstteki postta.

1 hafta sonra İsrail yine adamların başka bir elçiliğini vurur falan, orası bilinmez tabii, ama şimdilik bitti, en azından İran'ın saldırı olayı.

İran, sadece İsrail'le savaşacağını sanıyor herhalde. Amerika ve İngiltere yanlız mı bırakacak, bırakamaz. İran, kendi ayağına sıkar. Irak gibi olmak istiyorlarsa, denesinler.

O konuda sana çok katılamıyorum hocam. İran'ı yemek, Irak'a benzemez. İran köklü ve güçlü bir devlet, öyle Irak gibi bir gecede işgal edemezsin. Edebilecek olsalardı, şimdiye kadar defalarca etmişlerdi. Nükleer teknolojiden, İsrail'e saldırmaya kadar bu, İran'ın ilk kafa tutuşu değil dünya devletlerine.

Şöyle de birşey var ki, nihayetinde birleşir yıkmak isterlerse yıkarlar, o ayrı, ama öyle kolayca haritadan silemezler, onların da ciddi kaybı olur. Demek istediğim bu.

Bir çok örnek vardır. İran, bana göre safi rüzgar. İran dediğim gibi, isterse denesinler. İran yıllarca tehdit ediyorsa, ne kadar zarar verebilmiş, mesele orada? İsrail için ise farketmiyor, hedefe aldıktan sonra kilise, cami vs. farketmiyor, adamlara hedef nereden gelirse oraya saldırıyı yapar. Çok örnekleri var.

Herkes bizim ülke gibi hassas şeylere dikkat etmiyor. Teknoloji olarak İsrail'i hafife almamak gerek bence. Herkes İsrail'in babası Amerika derler, bana göre tam tersi, Amerika'nın babası İsrail'dir. İngiltere'yi de unutmamak gerek, yani kısacası İran tek başına kalır ve kaybeder.

O nükleer bombayı atmaları demenin ne anlamını geldiğini bence gayet iyi biliyorlar. Cesaretleri varsa deneyebilirler ama o halde ülkesini tehlikeye atarlar. Nükleer bomba ile kaç ülkeyi yok edebilecek, yapabilecek mi? Sadece İsrail'i yok etti diyelim (bana göre ihtimali bile yok), ya sonrası? Hiroşimayı hatırlasınlar bence. Karşısındaki ülke, ülkeler Afrika ülkesi değil, teknoloji devleri.

Geri