Replika Telefon Alınır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Agresif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Agresif

Yeni Üye
Piyasada replika telefonlar oldukça yaygınlaştı. iPhone ve Samsung gibi popüler markaların modellerinin orijinal fiyatlarının üçte biri fiyatına satılması, birçok kişiyi cezbediyor. Peki, replika telefonlar gerçekten almaya değer mi?

Hocam, replika telefon alınmaz. Neden derseniz, iPhone aldığınızı sanıyorsunuz ama aslında dandik 3-4 bin TL'lik bir telefondan farkı yok. Play Store kullanıyorsunuz ve normal 3-4 bin TL'lik bir Android telefon gibi çalışıyor, sadece dış görünüşü farklı.

Replika değil, yurt dışı. Aynı orijinal modelin yurt dışı versiyonu her yıl 8 ay kullanılabiliyor, son 4 ay ise SIM kart harici tüm fonksiyonları yine aktif oluyor. Eğer IMEI değişikliği yapılırsa, ömür boyu kullanılabilir.

Ben baba olmak istemiyorum diyenlerin tercihi. Allah korusun hocam, hiç mi radyasyon testlerine filan denk gelmediniz? Ucuz olsun, alt model olsun ama güvenilir bir şey olsun Allah aşkına.

Teknolojide ucuza kaçılmaz. Kısa bir dönem kullanır, sonra yeni bir telefon almak durumunda kalırsınız. Ayrıca, yukarıda bir arkadaş radyasyon durumundan bahsetmiş, kesinlikle katılıyorum. Günde minimum 5-10 saat yakınımızda olan bir cihazdan bahsediyoruz. Büyük risk.

Yurtdışı ve yurtiçi fiyat farkları bu kadar açık değilken, replika kullanımı fazlaydı. İnsanlar 15 bin TL'ye ne yurtiçinden ne de yurtdışından iyi bir şey alamadığı için, gösteriş amaçlı replika alıyordu. Ancak artık bu mantıksız bir seçim. 25-30 bin TL'ye yurtdışından iPhone 15 satıyorlar zaten, fiyat makası çok açık. Replika almanın hiçbir esprisi yok.

Geri