Pubg mobile hayat hikayesi: Hesabım çalındı, oyunu bıraktım!

Mehmet Abacı

Administrator
Yönetici
Selam arkadaşlar,

PUBG Mobile hikayemi bir kaç satırda sizlere anlatacağım.. 2018 yılında Oyun ilk çıktığı sıralarda gündeme bomba gibi düştü. 7'den 70'e herkes pubg oynuyor gibiydi. Tren e bende atladım. Aşırı bağımlılık yapıcı bir oyun ve akıcı eğlenceliydi. Yeni oyun arkadaşları vs. çok çevre edindim. Piyasaya girdiğinde Türkiye'de dolar kuru şuan ki gibi yüksek seviyelerde değildi. Oyuna bağımlı olmuş sabah akşam çıkmıyordum.

Oyuna tüm paramı UC satın almak için yatırdım. Bir çok oyun içinde güçlü silahlar elde ettim. Artık tamamen oyuna bağımlı olmuştum ve sürekli oyun içinde güncelleme geliyordu değişik yöntemlerle güçlendirme, envanter açma gibi. Oyunda baya bir ünlendim. Daha sonrasında banka borçları çoğalmış ve düşük seviyede olan aile gücümle borçlarımı ödeyemez duruma geldim.

Artık çalışıp bir şekilde kontrolsüzce oyuna yatırdığım para nedeniyle banka borçlarımı ödemem gerekiyordu. Sanayi'de bir iş buldum ve çalışmaya başladım. Borçlarımı ödedim. Ama ben hala oyun bağımlığımdan kurtulmuş değildim.

Çalışıp kazandığım da tüm parayı yine oyuna harcıyordum. İş yerinde fırsat buldukça oyuna giriyordum. Mesai bitiminde eve gelip evde oyuna devam ediyorum. Günde 3-4 saat uyku uyuyup tekrar işe gidiyordum. Tamamen ele geçirilmiş bir hayatın eşiğine girmiştim.

Hayat içinden çıkılamaz hale geldi artık...

Artık oyundan kurtulmanın vakti gelmişti. Farklı bir hayat kurmam lazımdı. Hayatın bu şekilde ilerlemeyeceğinin farkındaydım. Sosyal medya üzerinden bir kızla tanıştım sevgili oldum. Sanrım sonrasında aşık da oldum. :)

Kız arkadaşımla ilgilenmeye başladım. Oyunu nasıl oldu ise yorgun düşüp soğudum ve bıraktım. Aileme, sevgilime, işime ve sosyal hayatıma döndüm sayılırdı. Pubg mobile sanki benim için bitmişti. O kadar borca girdiğim gece, gündüz çıkmadığım oyun karakterim boş boş duruyordu.

Oyun hesabıma girmeyince 16 yaşında kuzenim hesabımı istedi. Sonuçta bilindik ünlü karakterdi. İlk başta vermek istemedim tabii sonra kıramadım. Oynamadığım Pubg mobile oyun hesabımı kuzenimle paylaştım. Arada ben de giriyordum 1-2 dakika lobide takılıp çıkıyordum. Tabii hesabım da seviye atlamaya devam ediyordu. Benimde oynamasam bile hesabımın yükselmesi hoşuma gidiyordu.

Oyun hesabımın çalınması ile PUBG hikayem son buldu!

Hesabımı paylaştıktan sonra kuzenim de oyun içerisinden kısa sürede çevre edinip arkadaş ortamı yapmış. Benim hiç bir bilgim ve gönül rızam olmadan, Oyun içerisinden tanıştığı arkadaşı ile anlaşıp tek oyun hesabı üzerinden oynamaya karar vermişler. Karar verdikleri hesap da benim hesabımmış. Giriş şifrelerinin oyun içerisinden tanıştığı oyun arkadaşına veriyor ve başlıyorlar oynamaya. Kim müsait olursa o giriyor oyuna böyle devam ediyorlar bir süre.

Hesabı paylaştığı kişi 15 gün cihaz giriş süresini dolduruyor ve telefon numarasını kaldırıp kendi telefon numarasını ekliyor. Hesabın giriş telefon numarası değiştikten sonra iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirip başka cihazların hesaba erişmesini kaldırarak hesabı tamamen ele geçiyor. Kuzenim durumu geç de olsa anlayıp bana bilgi veriyor ama hesap çoktan gitmiş. Ben de hesaba uzun süre girmeyince hesabı doğrulayıp kaldıramıyorum. 8 ay boyunca hesabı tekrar geri almaya uğraştım fakat alamadım.

Destek merkezi üzerinden aldığım UC tutarlarının faturasını göndersem de oyuna cihaz ile bağlantı sürem tutmadığı için hiç bir türlü alamadım. Sonunda pes edip oyunu tamamen cihazımdan sildim ve tamamen kurtuldum. Hesabın son durumu ise, hesabın bağlı olduğu telefon numarası başkasına ait maili ise bana ait durumda. ID adresinden baktığımda sürekli kullanıcı adı değişiyor. Son adı ise; "wxCan" olarak gözüküyordu. Çalan kişi de maili değiştirememiş ki hesaba farklı cihaz ile giriş yaptığında maili geliyor...

Çıkarılacak ders ve söylemlerim,

Genç arkadaşlara demem o ki, yaşadığım pubg mobile hayat hikayem gelecekte bana acı bir ders oldu. Sizler hiç bir oyuna bağımlı olmayın. Boş zamanlarınız da vakit geçirmek için oynadığınız her oyunu oyun diye oynayın. Sosyal hayatınızdan işinizden veya eşinizden üstte tutmayın ve benim yaptığım hataları yapmayın. Sağlıcakla esenle.

Ekli dosyalar

• 5117722950.png
    5117722950.png
    328.3 KB · Görüntüleme: 4
Geri