Kurumsal banka E-posta adresinden dolandırıcılık yöntemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alp

Yeni Üye
Banka mail adresinden, kredi kartımın ödemesini yapacaklarını belirten fakat kartımın fotoğrafını isteyen e-posta gönderdi. Dolandırıcılık yöntemi olduğunu biliyorum ama böyle kurumsal alan adı üzerinden e-postalar nasıl bana ulaşıyor?

Ekli dosyalar

• Kurumsal banka E-posta adresinden dolandırıcılık yöntemi.png
    Kurumsal banka E-posta adresinden dolandırıcılık yöntemi.png
    393.9 KB · Görüntüleme: 1
Banka mail adresinden, kredi kartımın ödemesini yapacaklarını belirten fakat kartımın fotoğrafını isteyen e-posta gönderdi. Dolandırıcılık yöntemi olduğunu biliyorum ama böyle kurumsal alan adı üzerinden e-postalar nasıl bana ulaşıyor?
Sen o maile cevap verdiğin zaman, yazdığın mesaj yönlendirildiği mail adresine gider. Gelen maile cevap yazabilirsin.

Sahte e-posta aslında çok yeni yöntem değil aslında yıllardır popüler.

Ne kadar düşünceli banka :)

Halkbank'ı arayıp durumu bildirin. Belki sistemlerinde sızıntı veya hack olayı olmuş olabilir. Sızıntı veya hack olayı olmadıysa da o mail adresinden nasıl mail gönderilip nasıl mail alındığını çok merak ediyorum açıkçası.

Halkbank'ı arayıp durumu bildirin. Belki sistemlerinde sızıntı veya hack olayı olmuş olabilir. Sızıntı veya hack olayı olmadıysa da o mail adresinden nasıl mail gönderilip nasıl mail alındığını çok merak ediyorum açıkçası.
Halkbank Müşteri Hizmetleri ile konuştum; sorunu inceleyip dönüş yapacaklarını söylediler. Kart bilgilerini kimseyle paylaşmayın dedi.

Geri