Kumar Yüzünden Kendi Hayatımı Mahvettim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kubilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kubilay

Yeni Üye
Selamlar arkadaşlar. Kumar illetinin bir hayatı nasıl mahvettiğini sizlere anlatmak istiyorum.

İki ay önce, yaptığım işin sona ermesiyle işsiz kaldım. O dönemde günde 3-5 bin TL arasında para kazanıyordum. Sonra ufak ufak kumar oynamaya başladım ve bir ay boyunca bu şekilde devam etti. Sonraki ayda oynadığım paralar 5-10 binlerden 50 bin, 100 binlere kadar çıktı. Artık ne yemek yiyordum ne de uyuyabiliyordum; sosyal hayatımı sıfıra indirmiştim. Ailemle, kız arkadaşımla olan ilişkilerimi neredeyse kesmiştim.

Sonrasında birikmiş olan son birkaç kuruşumu harcadım, kartları nakite çevirdim, ama yetmedi. Tefeciden borç aldım. Kazandım, düzelir gibi oldum ve bırakmaya karar verdim ama yine durmadım. Çünkü hiçbir kumarbaz duramaz. Ve bir baktım ki 550 bin TL borçla kalmışım. 2 tane motorum vardı, birini sattım. Ama borcum hala 450 bin TL idi. Son bir haftadır ne yapacağımı düşünmekten kafayı yemek üzereyim. O kadar kötü bir noktaya geldim ki, intihar bile aklımdan geçti.

Durumu herkesten gizlemek istedim. "Kendim yaptım, kendi cezamı çekeceğim" dedim ve tek başıma mücadele etmeye başladım. Şu anda, kalan tek motorumla Martı Tag’a başvurdum. Dün başvurumun onaylanıp onaylanmadığını öğreneceğim.

Bu pisliğe kimsenin bulaşmasını istemem. Gerçekten, ne maddi ne de manevi hiçbir şey bırakmıyor. Ne yazık ki, ülkemizde o kadar yaygın hale gelmiş ki, çevremde oynamayan kimse yok. Umarım düze çıkarım ve bu dönemi hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biri olarak geride bırakırım.

Dinlediğiniz, okuduğunuz için teşekkür ederim. Hepinize sağlıklı, huzurlu günler dilerim.

Kardeşim merhabalar,

2021'de ben de büyük miktarda borca girdim. O zamanlar dolar 6.5 TL civarındaydı. Şimdi yıl 2024 ve bir baktım, borç kalmamış. O dönemde sadece borçlarım için çalışıyordum. 2021’de aldığım maaşla ayakta kalmaya çalıştım, ama yılmadım. İcra işlemleri başladı, varlık yönetimine düştüm, ama sonunda hepsini kapattım ve yoluma devam ettim.

Sakın ama sakın intihar düşüncelerini aklınızdan geçirmeyin. Kendinizi üzmeyin, borcunuz bankaya veya başkasına değil. Hiçbir şeyinizi alıp götüremezler, size kalıcı zarar veremezler. Kendinizi boşa yıpratmayın.

Sigortasız da çalışabilirsiniz. Önemli olan yaptığınız hatalardan ders çıkarmak ve bir daha aynı duruma düşmemek. Birikim yaparak 3 yıl sonra toplu ödeme yapıp borçlarınızı kapatabilirsiniz. Sonra hayatınızın geri kalanını huzurlu şekilde yaşayabilirsiniz. Size tavsiyem odur ki, Riskli işlerden uzak durun. Sağlıklı yol izleyin ve geleceğinizi güvence altına alın.

Geri