Kredi kartı borcumu en az faizle nasıl erteleyebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Esat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Esat

Yeni Üye
Merhaba, Bu ay kredi kartımı asgari ödeme tutarından daha az ödeyebilecek durumdayım. Kredi kartı borcumu en az zararla nasıl takla atarak erteleyebilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Finansbank ve Garanti BBVA da öteleme diye erteleme sistem var. Diğer bankalar da var mı bilmiyorum ama. Günümüz şartlarında bankadan faizsiz hiç bir ürünü kullanamazsınız hocam. Allah yardımcınız olsun.

Nakit avans çekip minimum ödeme yapabilirsiniz, ayrıca bankanızda ekstre erteleme seçeneği varsa, minimum ödeme yapıldığında ekstre erteleme talep edebilirsiniz. Bu şekilde faizleri ödemeye devam ederken, siciliniz bozulmaz.

Eğer yakın dönemde kredi gibi bir ihtiyacınız yoksa; Her ay asgari tutarı ödemek zorunda olduğunuzdan dolayı ödememeyi tercih edebilirsiniz. Borç birimi sizi aradığında ödeyemeyeceğinizi belirttiğinizde, toplam borcunuzu 12 eşit taksitte ödeme seçeneği sunabilirler.

Ödediğiniz her taksit karşılığında, kartınızda tekrar kullanılabilir limit açılır, ancak bunu kullanmamanızı öneririm; aynı sıkıntıyı tekrar yaşamamak adına. Çünkü taksitleriniz bitene kadar yeniden yapılandırma şansınız olmayabilir. Ben de daha önce bu yöntemi uygulamıştım. 6 ay boyunca düzenli maaş geliri ve ödemeler yaparak, tekrar kredi kullanma imkanları elde etmeye başlamıştım.

Kart limitiniz varsa Papara'dan nakit çekebilirsiniz. Bakiye yükleme işlemi için genellikle %3.90 gibi ücret alırlar. Fakat parayı sonraki ay geri yatırarak, bir ay boyunca daha rahat şekilde erteleme yapabilirsiniz.

Eğer bu ay ve ilerleyen aylarda ödeme zorluğu devam edecekse, kartınızı yapılandırmak faydalı olabilir. Yapılandırmazsanız daha yüksek oranda gecikme ve asgari ödeme faizi işleyebilir. Toplamda daha az faiz ödeyebilirsiniz fakat yöntemin tek dezavantajı kartınızın pasif hale gelmesidir.

Geri