İstanbul Avrupa Yakası’nda Su Arıtma Filtre Değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yasemin

Yeni Üye
İstanbul Avrupa Yakası'nda su arıtma filtre değişimi yaptırdım, açık kasa 2.000 TL ödedik. Aynı filtre setine internette baktığımda fiyat 450 TL. İşçilik için 1.500 TL mantıklı mı? Sizdeki fiyatlar nasıl? Yakın zamanda yaptıran ya da bu işi yapan arkadaşlar fiyat belirtirse iyi olur.

İnternetten alınana güvenme. Kayınpeder bir yerden almış, kendi takmış. Su içilmez derecede kötüydü tadı. Ben kendim değiştiriyorum. Değişimi çok basit, tak, çevir. Çoğu 1.500 TL'lik filtre.

Evine kadar gitme-gitme yol parası, Personel maaşları, Muhasebe ücreti, Öğle yemeği ücreti, Vergiler, Stopaj, Elektrik, su faturaları, Kira giderlerini hesaba kattığımızda bence makul bir rakam.

Her gün dolu dolu çalıştığını varsayarsak, Günde 6 bakım, ayda 26 gün çalışsa, 1.500 TL * 6 * 26 = 234.000 TL yapar. Giderlere herhangi bir rakam ekleyip, giderleri düşebilirsin. Kazancını kendin hesaplayabilirsin.

Tahminimce merkezi dükkanları yok. Çağrı merkezi ya da ofis üzerinden müşteri bulup yönlendirme yapıyorlar. Ben internette ürünü 450 TL'ye buldum ama adamlar toptan aldığı için daha uyguna getiriyordur. Her müşteriye fatura kesmedikleri için vergi çıkmıyor gibi, sanırım tek yüksek giderleri personel maaşıdır.

Geri