Instagram adımı kullanıp dolandırıcılık yapıyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anatolia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anatolia

Yeni Üye
Merhabalar, Instagram üzerinden fotoğraflarım ve adımı kullanarak dolandırıcılık yapılıyor. Şu ana kadar 4 kişiden yaklaşık 6-7 bin TL almışlar. Hesaplarından siber şube numarasını biliyorum ancak hafta sonu olduğu için bir şey yapamıyorum. Kişiyi bulmaya çalışıyorum fakat başarılı olamıyorum. Vodafone'u aradım fakat onlar da bulamadılar.

Siber Şube neden hafta sonu kapalı olur ki? EGM, hafta içi 10 kişi, hafta sonu 5 kişi çalıştırmıyor mu? Şaşırtıcı değil.

Geç kalmadan CİMER'e yazın, bence.

Geç kalmadan CİMER'e yazın, bence.
118 80'i aradım ve Vodafone numarasının sahibini öğrenmek için Kimliği Gizli Numaraları Gösteren Uygulamayı kullandım. Ancak numara sahibi bilgileri gizli olduğu için yardımcı olamadılar. Polisi aradım ve Siber Şube'nin konuyla ilgilendiğini söylediler. Ancak hafta sonu olduğu için kapalı olduklarını belirttiler. CİMER'e de yazdım ancak geri dönüş alacağımı düşünmüyorum. Siber Şube'nin hafta sonu kapalı olması gerçekten garip geliyor bana. Elim-kolum bağlı bir şekilde oturuyorum. Acaba karakola gitsem bana yardımcı olurlar mı?

Emniyet mesai saatleriyle sınırlı çalışmıyor. Bağlı olduğunuz karakola delillerinizle birlikte, saat farketmeksizin gidip şikayetçi olabilirsiniz.

Karakola gittik ve Siber Şube'nin şu anda açık olmadığını söylediler. Yarın öğlen vakti gibi tekrar gidip şikayetçi olabileceğimi belirttiler. Hat yeni alındığı için hiçbir yerde kaydı bulunmuyor. Beni gerçekten rahatsız etti, çünkü elim-kolum bağlı oturmak gerçekten saçmalık. Ya da belki birisini dolandırsa sorumlusu ben mi olacağım acaba?

Geçmiş olsun. Eğer IBAN bilgileri varsa, kişiyi malum sitelerden bulabilirsiniz. Arkadaşınızın dediği gibi, eğer size gelen bir para yoksa, suç unsuru sizin için oluşmaz.

Geri