Hediye kartlarından satıcılar nasıl para kazanıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tekin

Yeni Üye
Apple hediye kartı, Play Store kartı veya yemek kartı gibi kartlarla nasıl gelir elde ediliyor? Mesela, 50 TL'lik bir A101 kartı 50 TL'ye satılıyor. Veya Play Store veya Netflix gibi, 100 TL'lik kartlar 100 TL'ye satılıyor. Bu iş nasıl gerçekleşiyor? Kart satıcılarının Kar marjı nedir?

Aracı şirketlerin alım tutarı satış fiyatından düşük oluyor. Örneğin, 50 TL tutarındaki hediye kartını genellikle ortalama 48.5 TL'ye alıyorlar ve 50 TL'ye satıyorlar.

Hocam, hediye kartlarında pazarlamacılar sürümden kazanıyor. Zaten anlaşmalı oldukları firmaların hediye kartlarını satıyorlar.

Kıbrıs gibi ada ülkelerde şirket açıp vergi ödemedikleri için % 2-5 oranında kazançla iyi para kazanıyorlar.

Sattığın ürünlerin vergisini ödüyorsun hocam. 100 liralık A101 çeki aldın diyelim, vergi yok fakat 100 liralık çeki kullanarak A101'den 10 adet gofret aldın, işte vergi orada devreye giriyor. Çünkü A101'de gofretin vergisi dahil 10 lira. A101 her durumda bu vergiyi ödüyor. Nakit taşımamak için hediye çeki gibi düşün. Mesela ben Ramazan'da kimseye nakit vermek istemiyorum, çünkü sigara veya alkol alabilirler diye. Bunun yerine Migros hediye çeki alıyorum. Aldığım kişi de o tutarda alışveriş yapıyor. Dolayısıyla vergiyi örnek olarak satıcı Migros ödüyor.

Kontör gibi düşün, sen bize 150 TL yüklersin ama benden 146 TL kesilir. Böylelikle 4 TL kazanç sağlanır. Örneğin; 50 bin TL'lik kontör satışında %3'ü tekrar fatura edilip prim olarak fatura kesilir.

O zaman kart satış sitesi açıp 100 TL'lik kodu 98 TL'ye alıp 2 TL kar elde etsek, bunu kimse anlamaz. Böylece güzel kazanç sağlanabilir, birde iyi reklamla böyle işten para kazanılır düşüncesindeyim.

Şöyle ki, A101, her türlü satıştan vergiyi ödüyor. A101'de gofret vergiler dahil 10 lira olduğunu düşün. Nakit taşımamak için hediye çekine para yüklüyor gibi düşün.

Geri