Google'da aradığım her kelimede şikayetvar çıkıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Esat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Esat

Yeni Üye
Google'da ne aratırsam, illa ki 1. veya 2. sıradan şikayetvar çıkıyor. SEO'nun da hiçbir etkisi kalmadı. Google ile gizli anlaşması mı var anlamadım. O zaman biz hiç içerik üretmeyelim. Şikayetvar, haberler, sondakika Türkiye'deki tüm içeriği üretsin.

Maalesef hocam, Türkiye'de interneti ele geçirmişler gibi üç, beş internet sitesinden soruluyor.

Maalesef, hocam, insanlar bir şey ararken şikayetlerini de okumak istedikleri için TO (Tıklanma Oranı) oldukça yüksek, özellikle Şikayetvar'da. Haber siteleri ise 20 yıldır indeksi olan siteler, yani 3-5 aylık indeksle bu siteleri geçmek imkânsız.

Maalesef ki öyle...

Maalesef, hocam, insanlar bir şey ararken şikayetlerini de okumak istedikleri için TO (Tıklanma Oranı) oldukça yüksek, özellikle Şikayetvar'da. Haber siteleri ise 20 yıldır indeksi olan siteler, yani 3-5 aylık indeksle bu siteleri geçmek imkânsız.

Arkadaş gerekli açıklamayı yapmış. Google'da yeni sıralama güncellemesi gelmedikten sonra bu siteleri geçmek imkansız.

Maalesef hocam, Türkiye'de interneti ele geçirmişler gibi üç, beş internet sitesinden soruluyor.
Maalesef ki öyle...
Arkadaş gerekli açıklamayı yapmış. Google'da yeni sıralama güncellemesi gelmedikten sonra bu siteleri geçmek imkansız.

Hocam, mesela, örnek olarak Adana haberlerini aratsanız bile, illa ki 1. sıra Sondakika veya Haberler.com'a ait çıkıyor. Demek istediğim, Türkiye'de ilçe isimlerini yazsanız bile illa ki Sondakika 1. sıra çıkmak zorunda mı? İşte demek istediğim budur. Instagram'da kısıtlı profil yazıyorum, Şikayetvar'ın iki indeksi birden çıkıyor.

Şikayetvar konusunda katılmıyorum, fakat haber siteleri konusunda katılıyorum. Şikayetvar, gerçekten firmalara zararlı olsa bile müşterilere faydalıdır; aşırı tıklanma oranı vardır, bu yüzden her kelime üst sıralarda yer alır. Türkler hatta genel olarak insanlar, almayacakları ürünlerin bile şikayetlerini okumayı severler.

Google, tıklanan siteyi alta atamaz. Haber siteleri yerine başka sitelerde daha kaliteli makaleler bulunabilir. Haber siteleri genellikle kötüdür, sürekli "diğer sayfaya geç" olayları, 200 kelimelik saçma haberler vs. var. Bence, haber sitelerinin sıralamalardan bile düşmesi gerekiyor.

İçerikleri kullanıcılar üretiyor ve tamamen özgün. Google onu öne çıkarmazsa sorun olur kimse içerik üretmez.

İçerikleri kullanıcılar üretiyor ve tamamen özgün. Google onu öne çıkarmazsa sorun olur kimse içerik üretmez.

Hayır ben Google Türkiye olarak belirli sitelere kıyak geçip öne çıkardığını düşünüyorum.

Geri