Banka yanlış hesaba yapılan ödemenin iadesi nasıl yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murat

Yeni Üye
Merhabalar, Enpara'dan kredi borcumuz 1 yıl önce nedeniyle avukata başvurmuştuk. Avukat aracılığıyla QNB Finansbank'a adımıza açılan hesaba ödememizi yapıp borcumuzu kapatmıştık. Ancak, yanlışlıkla aynı hesaba 16 gün önce tekrar para yatırdım.

QNB Finansbank'a başvurduk ama para hesabımızda gözükmüyor. Ödemeyi yaptıktan 1-2 dakika sonra, transfer ettiğim Yapı Kredi Bankası'nı arayarak işlemi iptal ettirdim. Telefonuma gelen mesajda, QNB Finansbank'tan gelen xxx tutarındaki ödemenin iadesini istemek için verilen talimatı takip etmem gerektiği belirtiliyordu. Talimatları uyguladım ama para geri gelmedi. QNB Finansbank'ı aradığımızda, durumu e-posta ile iletmem gerektiği söylendi. Her şeyi maille ilettim ama 16 gün oldu ve hâlâ ses yok. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Kullanılmayan hesaba yapılan yanlış transfer geri alınabilir mi? Teşekkürler.

Kapalı banka hesaplarına veya askıya alınmış hesaplara gelen paralar ve ödemeler hesabınıza geçmez. Bu tür durumlarda, gönderici bireysel banka şubesine başvurarak bloke edilen parayı geri alabilir.

Yine banka üzerinden iletişime geçip irtibat kurmanız gerekiyor. Diğer yöntemle, tahminimce, kontrol sırasında personel veya sistem fark ederse, araştırma başlatabilir ve size geri dönüş yapabilirler. Ancak, siz de kayıt açıp olayı takip etmeyi unutmayın.

Geri