Banka borçlarımın yapılandırılması istiyorum, nasıl yapabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FEI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FEI

Yeni Üye
2-3 sene önce İş Bankası'ndan 60.000 TL civarında bir kredi aldım. Faizle birlikte borcum şu an 100.000 TL'ye yaklaştı. Borcu yapılandırmak ve ödeme planı oluşturmak istiyorum.

Borcu yapılandırmak için hangi adımları atmam gerekiyor? Bankaya mı gitmeliyim, yoksa başka bir kuruma mı başvurmalıyım?

Müşteri hizmetlerini aradığımda bana bankaya gitmemi söyledi, fakat bankaya gittiğimde de "Müşteri hizmetlerine gidin" diyorlar. Tekrardan borcumu yapılandırmak için ne yapmalıyım? Borç Varlık Fonu'na devredilmiş mi? Eğer devredildiyse, bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Banka zamanında ödenmeyen kredi veya kredi kartı için yasal takip başlatıp aradan 2 yıl içerisinde icra yolu ile tahsil etmeye çalışır. Yasal takip yöntemiyle de tahsilatı yapamaz gelirinizde yoksa alacağı varlık yönetim şirketine devir eder.

Varlık yönetim şirketi de belirli bir süre içerisinde tahsil edemediği alacağını size kapatmanız için uygun şekilde ödeme çözümü sunabilir.

Geçmiş olsun.

Varlık yönetim şirketine devir edilmişse iyi olur sizin için. Ana paranın %50 tutarına borcunuzu anlaşıp kapatabilirsiniz.

Geri