Azerbaycanlı arkadaşıma Türkiye'den çalışma izni nasıl alabiliriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Okyanus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Okyanus

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Azerbaycanlı bir arkadaşımın çalışma izni konusunda acil yardıma ihtiyacı var. Kendisi burada üniversiteyi mimarlık bölümünde okudu ve mezun oldu. Şu anda iş arıyor ancak mimarlık ofisleri genellikle saha deneyimi veya 3-5 yıl tecrübeli eleman aradığı için iş bulmakta zorlanıyor. İki ay içinde iş bulamazsa, okulunu bitirdiği için sınır dışı edilecek. Ancak ailesi burada yaşıyor ve oldukça çaresiz durumda.

Sizden iki türlü yardım rica ediyorum:

1. Yanınızda çalışmasa bile çalışıyor gösterip çalışma izni almasına yardımcı olabilirsiniz.
2. İzmir içinde mimar tanıdığınız varsa ve acemi birine ihtiyacı olan varsa iş bulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Arkadaşım 22 yaşında ve okulunu mezuna kalmadan direkt bitirdi. Çalışmaları oldukça başarılı ve yeteneği var ama tecrübesi maalesef yok. Geçtiğimiz aylarda bir firma onun için çalışma izni başvurusu yaptı fakat mutfak görevlisi olarak göstermişler ve başvurusu reddedildi. Sıradan bir Türk vatandaşının yapacağı iş için çalışma izni vermemize gerek yok demişler.

Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum çünkü ailesinin düzeni burada ve bu izni alamazsa hayatları alt üst olacak. Babasını yıllar önce kanserden dolayı kaybetmiş, annesi ve kardeşi ile ayakta durmaya çalışıyor ama önüne hep bir engel çıkıyor. Yardımcı olmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim. Sizin uzatacağınız bir el, 22 yaşında genç kardeşimizin hayatını değiştirecek.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Arkadaşınız kendi adına şahıs şirketi açarak çalışma izni için başvuruda bulunabilir. Türkiye'de yabancı uyrukluların kendi işlerini kurarak çalışma izni almalarına olanak sağlayan yöntem.

Geri