Aracıma Başka Şehirde Trafik Cezası Yazıldı Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cebom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cebom

Yeni Üye
Merhaba, Aracım Adana plakalı ama uzun zamandır aracımla Adana’ya gitmedim. 02 Ekim'de 51/2-C maddesinden 6439 TL ceza kesilmiş. Trafik cezasına itiraz etmek için ne yapmam gerektiği konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım alabilir miyim? Birisi plakamı sahte plaka olarak kullanıyor olabilir mi?

Merhaba, Aracım Adana plakalı ama uzun zamandır aracımla Adana’ya gitmedim. 02 Ekim'de 51/2-C maddesinden 6439 TL ceza kesilmiş. Trafik cezasına itiraz etmek için ne yapmam gerektiği konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım alabilir miyim? Birisi plakamı sahte plaka olarak kullanıyor olabilir mi?
Ceza kesildiği saatte aracınız neredeydi? O saatlerde aracı çeken bir kamera kaydı varsa, bu kaydı da ekleyerek bir dilekçe yazıp itiraz edin.

Merhaba,

Öncelikle cezayı ödemeniz gerekiyor. Ardından bulunduğunuz ilin sulh ceza mahkemesine dilekçe ile başvurun. Dilekçenizde aracınızın plaka ve PTS kayıtlarının incelenmesini talep edin. Açıklamanızı detaylı şekilde yazmanızda fayda var. Cezanın iptal edilme ihtimali artar.

Alternatif olarak, cezayı yazan il trafik denetleme şube müdürlüğü ile iletişime geçmeyi de deneyebilirsiniz. Fakat, çok etkili olacağını sanmıyorum, yine de şans vermekte fayda var.

Cezayı 15 gün içerisinde ödeyerek indirimden yararlanabilirsiniz. Sonrasında, aracın o gün ve saatte ikametinizde ya da iş yerinizde bulunduğunu gösterecek kamera kaydı veya fotoğrafla birlikte trafik şube müdürlüğüne dilekçenizi ekleyerek itirazda bulunmalısınız. Yüksek ihtimalle harflerinizden ya da rakamlarınızdan biri APP plaka kullanan birinin plakasıyla benzeşmiş ve bu nedenle karışıklık yaşanmış. Geçmiş olsun.

Geri