Annemi kedi beslemeye nasıl ikna edebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alara

Yeni Üye
Bugün çok tatlı, küçük bir ev kedisi gördüm. Köpekler onu kovalamak üzereydi ve tam o sırada kediyi onlardan kurtardım. Kediciğin bana sığındığını gördüm, sanki annesiymişim gibi güvenle bütün yol boyunca evime kadar geldi.

Kedi o kadar minikti ve sokakta yaşamaya alışık olmadığı belliydi. Onu eve almak istedim ama annem kesinlikle kabul etmedi. "Evde işer, kirlendirir" gibi gerekçelerle bir türlü ikna edemedim.

Sonunda annem, kediyi tanımadığımız bir çocuğa verdi. Ama bu çocuk kedileri sevmediği için, kediyi ona vermek beni çok üzüyor. Kedisiz kalacak diye endişeleniyorum, vicdan azabı çekiyorum. Gerçekten çok üzgünüm, sanki annem yüzünden bu tatlı kedi tehlikeye girecek gibi hissediyorum.

Bugün çok tatlı, küçük bir ev kedisi gördüm. Köpekler onu kovalamak üzereydi ve tam o sırada kediyi onlardan kurtardım. Kediciğin bana sığındığını gördüm, sanki annesiymişim gibi güvenle bütün yol boyunca evime kadar geldi.

Kedi o kadar minikti ve sokakta yaşamaya alışık olmadığı belliydi. Onu eve almak istedim ama annem kesinlikle kabul etmedi. "Evde işer, kirlendirir" gibi gerekçelerle bir türlü ikna edemedim.

Sonunda annem, kediyi tanımadığımız bir çocuğa verdi. Ama bu çocuk kedileri sevmediği için, kediyi ona vermek beni çok üzüyor. Kedisiz kalacak diye endişeleniyorum, vicdan azabı çekiyorum. Gerçekten çok üzgünüm, sanki annem yüzünden bu tatlı kedi tehlikeye girecek gibi hissediyorum.
Çok basit, aynı sorunu ben de yaşadım. Annem 'ya kedi ya ben' dedi, ben de 'kediyi seçtim' dedim ve aldım, eve getirdim. Şimdi ikisi de çocuk gibi anlaşıyorlar. Siz de eve getirin, bir süre sonra zaten birbirlerini kabullenip arkadaş olurlar. :)

Benim annem de başta hiç sevmezdi, ama tüm gerekli malzemelerini alıp veterinerde aşılarını falan yaptırarak kediyi eve getirdim. O dönemde 15 gün evde izinliydim. Aradan sadece 7 gün geçtikten sonra annem, kediyi bana bile tercih etmeye başladı! :)

Sana tavsiyem, böyle adım atman; zamanla her şey yoluna giriyor.

Geri