Amerika’da Araç Kiralayarak Ek Gelir Elde Etme İmkanı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Destur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Destur

Yeni Üye
Merhaba, Yaklaşık 3 yıldır Houston, Amerika'da yaşıyorum ve Turo platformu üzerinden araç kiralama işi yapıyorum. Bu sürede Türkiye'deki tanıdıklarım ve çevrem yatırım yapmak istediklerini belirttiler. Bu nedenle, yatırım yapmak isteyenler ve çevremle beyin fırtınası yapmak istiyorum.

Turo platformunda "co-host" olarak araçlarınızı işletiyorum. Bu iş modelinde, araç sahipleri %30-40 oranında bir kazanç sağlıyor, geri kalan kazanç ise size kalıyor. Benim sunduğum hizmetler arasında araç satın alımı, platformda listelenmesi, temizliği, bakımı, teslim edilmesi ve teslim alınması gibi işletme konuları bulunuyor.

Kazançlar araç türüne göre değişiklik gösterebilir. Ancak, en düşük fiyatlı kiralanabilecek bir araç için yaklaşık 10-12 bin dolar yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde sağlıklı bir şekilde işletme yapabiliriz. Turo verilerine göre, bu fiyat aralığındaki bir aracın yıllık cirosu aylık ortalama 650-700 dolar civarındadır. Araç sahibine ise aylık 350-400 dolar civarında bir kazanç kalmaktadır. Elbette bu rakamlar değişebilir; uzun dönemli kiralamalar veya Turo dışı kiralamalar daha kazançlı olabilir. Araç fiyatını artırdığımızda, kazanılan miktar da doğru orantılı olarak artar. Daha düşük bir bütçeyle yatırım yapmak isteyenler genellikle 2 kişi bir araç almak isteyebilir.

Araç sayınızı artırabilir veya birkaç aylık kazançtan sonra aracınızı satışa çıkarabilirsiniz. Araç üzerindeki tasarruf tamamen size bağlıdır. Panel üzerinden aracınızın tüm bilgilerine, konumuna ve kiralama detaylarına anlık olarak erişebilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Böyle bir iş için yatırım yapmayı düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Geri