Trendyol müşteri hizmetleri dolandırıcılığı

Cosmos

Yeni Üye
Reaction score
0
Geçen hafta, normalde 20.000 TL'ye satılan bir ürün 16.000 TL'ye düştü ve ben de ürünü satın aldım. Ürünü aldıktan 2 saat sonra (0212) 331 02 000 numaralı telefondan bir arama aldım. Arayan kişi, Trendyol'dan aradıklarını ve 1 stoklu ürün olduğu için sistem hatası sonucu 5 kişinin ürünü satın aldığını söyledi. Bana, iade işlemi gerçekleştirmek için IBAN'ımdan ödeme yapmamı ve ürünü bana göndereceklerini belirttiler. Hatta Google'a "Trendyol müşteri hizmetleri numarası" yazmamı ve aradıkları numaranın doğru olduğunu teyit etmemi söylediler.

Normalde böyle bir numaranın aranması şüphe uyandırıcı olsa da, Google'a "Trendyol müşteri hizmetleri numarası" yazdığımda aradıkları numaranın Trendyol numarasıyla aynı olduğunu gördüm. Fakat dikkatli baktığımda, Trendyol numarasının sonuna bir sıfır eklenmiş olduğunu fark ettim. Türkiye'deki telefon numaraları 111 222 33 33 formatındayken, aradıkları numara 111 222 33 333 idi. Sipariş numaramı nasıl bildiklerini de merak ettim.

Şüphelenerek durumu Trendyol müşteri hizmetlerine anlattığımda, beni Trendyol'un aradığını ve aradıkları numaranın müşteri hizmetlerine ait olduğunu söylediler. Fakat numaranın sonundaki fazladan sıfırdan dolayı derdimi inandıramadım. Nasıl böyle birşey mümkün olabiliyor? Dolandırıcılar GSM servislerini mi hacklemişler? Sipariş numaramı nasıl elde ettiler?

Trendyol hesabınız çalınmışdır. Trendyol hesabınızın ele geçirilmiş olma ihtimali çok yüksek. Sipariş verdikten sonra sizi arayan kişiler, siparişinizi sistemde görerek dolandırıcılık amaçlı iletişime geçmiştir.

Back