İş değişir, patron değişir, maddi durumunuz düzelir ya da bozulur, aile kurarsınız ve hatta aileniz bile değişir. Yeter ki sağlığınız olsun, çünkü hayatta neler olabileceğini asla bilemezsiniz. Mesela, kendimden bir örnek vereyim. Şu an en kötü ruh halimdeyim, anlık olarak. Doğuştan engelliyim ve sürekli psikolojik dengemi sağlamaya çalışmakla geçti ömrüm. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak durumum giderek kötüleşti. Bir ara, psikolojik durumum iyice dibe vurdu ve depresyon ilaçları kullanmaya başladım, hala kullanıyorum. Hiçbir destek olmadığını düşündüm, ailem maddi olarak da bana destek olmadı, fiziksel durumum da zaten pek iyi değildi. O yüzden, en azından uzaktan bir şeyler yapmaya çalışayım dedim. Borsaya girmemi önerdiler, kredi çektirip dolandırıldım. Hiçbir şey denedim, ama hiçbiri düzgün gitmedi. En sonunda, kredibilitem ve aile içi güvenim bu dolandırıcılıklar yüzünden bitti.
Annem alzheimer hastalığına yakalandı ve sık sık boş şeylere sızlanıyordu, moralim zaten bozuktu. Babam başka bir şehirde hediyelik eşya satmaya çalışıyordu, ayrıydık ve onun yanına gitmek zorunda kaldık. Henüz 38 yaşındayım ve sadece 2 ay önce odamda düşüp ayağımı kırdım, platin takıldı ve durumum daha da kötüleşti. Bir hayalim var, oyun yapmak ama bunun için para lazım. Birçok şeye başvurdum, ama hiçbiri işe yaramadı. Her şeye rağmen, hala umutluyum ve oyun yapacağımı düşünüyorum. Rabbim herkesin rızkını verirmiş ve gördüğüm kadarıyla kimse aç kalmıyor, uğraştığı sürece. Ama ben şu an her yönden sıkışmış durumdayım ve gerçekten fiziksel olarak iyileşmeden bir şeyler yapmanın zor olduğunu anladım. Kendimi toparlamalı ve şükretmeliyim. Hala arayış içindeyim ama yıkılmadım ve oyun yapacağım.