Nikotin yoksunluk semptomlarını nasıl atlatabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Feri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Feri

Yeni Üye
Bugün itibariyle sigaraya son vermiş bulunmaktayım. Her zaman bırakmaya çalıştığım fakat maksimum 6-12 saat bırakabilmiştim. Bugün kararlıyım galiba sigarayı bırakacağım. Yalnız aklımdan çıkmıyor. Ellerimde titremeler başladı. Ne yapmalıyım? Sabah 5'ten beri hiç sigara kullanmadım.

Babam sigara kullandığı için evde paketi var. Kendimi tutamaz oldum babamın paketten alıp 1 tane içmek istiyorum ama dayanacağız artık. Nikotin yoksunluk semptomlarını atlatma yolları var mı ya. :D :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umarım bırakırsın hocam, kendin meşgul edecek şeylerle ilgilen. Beynini sürekli yoracak işlerle uğraş ve ellerin hiç boş durmasın. Ufak bir çerez tabağı yap kendine canın istediğinde at ağzına.

Sakız çiğneyin, tesbih sallayın hocam. Genellikle alışkanlıklarla ilgili olduğu için, ikisi de sizi rahatlatacaktır.

Ceviz ye, fındık ye, fıstık ye, leblebi vesaire tarzı şeyler ye, yoksa maydanoz ye, ki onun Türkçesini unuttum, onu ye. Bunlar sigara içmekten tiksindirir. Süt iç, yoğurt ye, çay, kahve içme. İki hafta boyunca... 16 sene sigara içtim, bu saydıklarımı yiyerek sigarayı bıraktım. Hele ki ceviz, yoğurt ve cilantro aynı anda yiyebilirsen ye git, yak bi sigara kusmak isteyeceksin. Denendi, test edildi kardeşim.

6 sene oldu bırakalı, hala rüyamda sigara içiyorum. Ama bıraktıktan 1 hafta sonra aklıma gelmemeye başladı. 1 kez den bir şey olmaz. demediğin sürece, asla sigara içmeyeceğim dediğin sürece bırakırsın. 1 hafta içinde yoksunluk çekmelerin bitecek, sadece üzüldüğünde isteyeceksin. 1 haftadan sonra zaten daha enerjik, iştahlı ve tat alma duygun arttığında, bu sefer neden içmişim diye sorgulamaya başlarsın.

Hocam, tahminime göre sigarayı bu sefer bırakamayacaksınız çünkü kafada henüz bitmemiş. Forumda bir kez sigarayı bırakıyorum diye konu açmıştım, aynı sizin gibiydim. İkinci gün dayanamadım ve sigara içtim. Aradan bir süre geçtikten sonra artık kafamda bitirmiştim ve sigarayı bıraktım. Yaklaşık 1 yıldır sigara içmiyorum fakat dediğim gibi, öncelikle kafada bitirmek lazım. Umarım bırakırsınız.

Başaramazsan sorun değil, yeniden ve yeniden denemen gerekiyor. Nikotin yoksunluğu en fazla 48 saat sonra alışkanlık ve psikolojik bağımlılığı etkiler. YouTube'da sigaradan dolayı gırtlağı delinmiş, ayağı kesilmiş, çenesi çürümüş insanların pişmanlık videoları bulunuyor, onları izlemeni öneririm etkili olacaktır.

Tam anlamıyla kurtulmak maalesef mümkün değil. Ben de 8 sene sonra tekrar başladım. Gittiği yere kadar içmeye devam. Ben bırakmak istiyorum o beni bırakmıyor.

Sadece yoksunluk çekerken değil. Aklınıza her düştüğünde 1 bardak miktar su için.

Youtube 'da bu belgeseli izlersen sana yardımcı olacaktır, ben zamanında bu videoyu izledikten sonra 6 ay sigara içmemiştim, hem de pandemi zamanında.

Geri