Monster ABRA V15.3 Uyumlu Şarj Aleti Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Prime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Prime

Yeni Üye
Laptopumun şarj aleti bozuldu ve yeni almak istiyorum. Orijinal şarj aletleri biraz pahalı olduğu için yan sanayi model düşünüyorum. Hangi şarj aletinin uyumlu olduğunu tam olarak bilmiyorum. Bazı yerlerde uyumlu olduğu söylenen şarj aletlerini buldum ama voltaj ve amper değerleri farklı olabiliyor.

Yanlış seçim yapıp laptopa zarar vermek istemiyorum. Hangi teknik değerlere dikkat etmeliyim? Monster ABRA V15.3 ile tam uyumlu bir yan sanayi şarj aleti önerebilir misiniz?

1739561344376.png

Voltaj ve amper farkı olursa sorun yaşar mıyım? Deneyimi olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayar Modelim: Monster ABRA V15.3

Laptop şarj aletlerinde genellikle voltaj değerleri aynıdır. Attığınız resimde 19V 6.32A yazıyor. 19V bir adaptör işinizi görür. Giriş kısmının aynı olması gerekir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta amper değeri. 6.32A ve üzeri adaptör kullanmanız sorun olmaz ama daha düşük amper değerine sahip adaptör kullanırsanız bilgisayarınız daha yavaş şarj olabilir.

Bataryanız sağlıklı değilse ve bilgisayar yük altındayken adaptörün amper değeri yetersiz kalırsa cihaz kapanabilir. Daha yüksek amperli adaptör alırsanız şarj süresi kısalabilir.

Geri