Köpek sahiplenmek ücretsiz midir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yakamoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yakamoz

Yeni Üye
Müstakil bir eve taşındım. Etraf, köpek bakmak için uygun. Sarı sitede, sahibinden köpek ilanları var. İlanlarda, para vs. talep etmiyoruz diye belirtiliyor. Acaba gerçekten öyle mi?

1715032051229.png

Ücretsiz hocam, adam açıkça gel al git yazmadığı kalmış.

Normalde evet. Fakat bazı kişiler veya barınaklar, diğer köpeklere verebilmek için mama isteyebiliyor.

Evet hocam, gerçekten ücretsiz. Bu iş, gönül işi. Emin değilim ama tüm ırklar için ya da belirlenen ırklar için, parayla satmak yasak diye biliyorum hatta.

Arayın sorun telefonda para talep ederse, sahibinden'e bildirin. Direkt hesabı kapatıyorlar.

Sahibinden yerine bölgesel sahiplendirme sayfaları oluyor Instagram'da, onlara bakabilirsiniz hocam. Bizim Zıpır kediyi o şekilde sahiplendik. Herhangi bir şey ödemedik, üstüne bir miktar mama, kum, taşıma kabı, oyuncaklar ve birçok malzeme ile birlikte vermişlerdi...

Parayla satış yasak olduğu için böyle yazılabiliyor. Tabii, gerçekten ücretsiz sadece bir yuvası ve güzel bir yaşamı olsun diye bu şekilde ilan açanlar da var. Telefonda konuşurken de para yerine puan kelimesini kullanıyorlar eğer karşılığında bir ücret talep ediliyorsa. Örneğin, 10 bin puanlık bir hayvan gerçekten çok iyi gibi size ücret belirtiyorlar. Satın almak ya da sahiplenmek adı ne olursa olsun bir canlıya hayatı boyunca güzel bir yaşam sunmak her şeye rağmen güzel bir şey.

İlan sitelerindekilerin çoğu maalesef ücretli sahiplendirme yapıyor. Satıyorum demek yasak olduğu için bunu uydurmuşlar, her yerde sahiplendirme ilanı veriyorlar, sonra da soranlara evet, doğru ilan ama ücretli sahiplendiriyorum diyorlar.

Ücretli sahiplendirme iğrenç kelime ve aşırı cringe. Neden sadece satılık yazmıyorlar?

Evet, ücretsiz ama mama karşılığı oluyor bazen. Ve şu vakfa, şu derneğe bağış yap dekontunu bana at, köpeği vereyim diyor. Bazılarının hevesi geçiyor, veriyor; bazıları hasta hayvanı veriyor; bazılarının doğurganlığı bitiyor veya azalıyor, tek tük yavru verince bakamam, uğraşamam diyor, veriyor; bazıları ev değiştiriyor, şehir değiştiriyor, veriyor. Yani evet, bir dalavere yok. Vermelerine sebep çok.

Geri