Kedi bakımı zor mu? Kedi sahiplenirken nelere dikkat etmek gerekli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nehir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nehir

Yeni Üye
Kedi sahiplenmek istiyorum, fakat günlük pek vaktim olmuyor. Yaklaşık 1 saat ayırabilirim, kedi bakımı için yeterli olur mu? Bir de aylık masraf 1000 TL'yi geçer mi? Aşı masrafları falan nasıl olacak? Yavru kedim vardı daha önce ayağı kırılınca Ankara'ya göndermek zorunda kaldık. 1-2 haftalık bir deneyimdi sadece, tekrar böyle bir şey olmasından korkuyorum.

Tüy dökme olayı sorun yaratıyor gibi görünse de, dışarıdan bakıldığında önemsiz gibi görünebilir ama emin olmadığın sürece hayvanın hakkında hüküm verme.

Kedi sahiplenmek istiyorum, fakat günlük pek vaktim olmuyor. Yaklaşık 1 saat ayırabilirim, kedi bakımı için yeterli olur mu? Bir de aylık masraf 1000 TL'yi geçer mi? Aşı masrafları falan nasıl olacak? Yavru kedim vardı daha önce ayağı kırılınca Ankara'ya göndermek zorunda kaldık. 1-2 haftalık bir deneyimdi sadece, tekrar böyle bir şey olmasından korkuyorum.
Kediler depresyona girebilir, 1 saat yeterli olmayabilir. Kucağınızda yatmak isteyecek, bilgisayar başında otururken koltukta veya masada dolaşabilir. Aylık masrafı genellikle 2-3 bin TL civarında olabilir. Kısırlaştırma ve aşılar ise minimumda 3-4 bin TL tutabilir. Her an her yerden üstünüze atlayabilir; bir arkadaşımın kedisi dolapların üstüne çıkıp atlıyordu. Dolaplar yetmediği için büyüyünce balkondan atladı.

Kedimiz uçmayı seviyordu. Bahçeye sürekli sarkan sepetimiz vardı, balkondan atlayıp bahçede dolaşırken acıktığında sepete oturur, tekrar eve çekerdik. Her gün sahile bile indiriyorduk ama yine de zaman zaman yeterli gelmiyordu. Vakit ayırmanız gerekiyor.

İstanbul'da yaşıyorsanız benim kedimi verebilirim. 1 yıllık bütün masraflarını karşılarım, kısırlaştırmasını yaptırdım ve 2 tane tuvaleti ile diğer ekipmanları da verebilirim.

Geri