Hipokondriyazis (Hastalık hastalığı) rahatsızlığı olan var mı?

Yiğit Ali

Yeni Üye
Merhaba, Hipokondriyazis (Hastalık hastalığı) rahatsızlığı olan var mı aramızda? Ben 12 Şubat'tan beri aralıksız olarak göğüs ağrısı yaşıyorum. Gitmediğim hiçbir bölüm kalmadı, kardiyoloji, göğüs hastalıkları vs. yapılan her tetkik temiz çıkıyor, lakin ben sürekli acillere gidiyorum (Kendim de sağlık personeliyim).

Psikiyatri bölümüne de gittim, geçmişten kullandığım antidepresan ilaçları ileri seviye tedaviye çıkarttılar ve yeşil reçeteyle Xanax yazdılar, günde 2 adet içiyorum. (Doktorun söylediğine göre 10 gün içerisinde kesinlikle şikayetlerimin geçmesi gerektiği.) Lakin hala bir gelişme kat edemiyorum, artık bu durumun içerisinde boğuluyorum, sürekli araştırma yapmaktan. O kadar fazla araştırma yapıyorum ki, geçen hafta DUS sınavına giren diş hekimi arkadaşım ile beraber sorulara bakıyorduk, TIP bölümünde kendisinden daha fazla doğru yaptım. Manevi veya başka türlü önerilerinizi, fikirlerinizi almak istiyorum.

Selam, göğüs cerrahisine gidin. Hastalık hastalığına benzemiyor yada 10 günün dolmasını bekleyin sonra doktorunuza danışın.

Aynı sorunlar bende de vardı. Kesinlikle namaz kılmanı ve koşu yapmanı tavsiye ederim. Ben koştukça rahatladım. Hem spor yapınca sağlığın içinde çok iyi oluyor. Namazı da kıl, Allah'a şükür hiçbir şeyin kalmaz kardeşim.

Geri