Güney Kore Güvenli, Çalışkan ve Soğuk Ülke

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Omagle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Omagle

Yeni Üye
6 ay boyunca turist vizesiyle Güney Kore'de yaşadım ve bu süre zarfında ülke hakkında birçok gözlem ve deneyim biriktirdim. Bu yazıda sizlerle bu deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Güvenlik: Güney Kore'nin en dikkat çekici özelliklerinden biri inanılmaz derecede güvenli olması. Neredeyse her yerde kameralar var ve kameralı yerde yaşanan hırsızlık olayının aynı gün veya 1-2 gün içinde çözüldüğüne şahit oldum. En ıssız sokaklarda bile acil durum butonları gibi güvenlik önlemleri mevcut. Elbette istisnalar her zaman olabilir, fakat genel olarak Türkiye'ye kıyasla çok daha güvenli ülke olduğunu söyleyebilirim.

Çalışkanlık: Güney Korelilerin ne kadar çalışkan oldukları beni oldukça etkiledi. Eğer hepsi Türkiye'de yaşasaydı, Avrupa'nın geride kalacağını düşünüyorum. Bu kadar çalışkan olmalarının nedeni ise bilim ve teknolojiye verdikleri önem. Bu alanda Japonya'dan sonra ikinci sıradalar ve sürekli gelişmeye devam ediyorlar.

Sosyal Kültür: Güney Korelilerin soğuk mizaca sahip olduğunu gözlemledim. Sokakta yürürken kimse size dönüp bakmıyor, hatta bir keresinde sokakta köpek gezdiren birine köpeğini sevmek istedim ve tasmasını çekerek geri çekti. Yolda birine bir şey olsa bile ona dokunmaya çekiniyorlar ve bir şey sorduğunuzda kaçmaya meyilliler. Kurallara uyma konusunda ise oldukça titizler. Genel olarak ülkede İngilizce bilen insan sayısı da oldukça az.

Temizlik: Güney Kore'nin en çok hoşuma giden yönlerinden biri de temizliğiydi. Gittiğim her yer, Seul ve Busan gibi büyük şehirler de dahil olmak üzere tertemizdi. Hatta Busan'da sahilde sigara içerken bir vatandaş gelip burada sigara içilmediğini, sigara içme alanının biraz ilerde olduğunu söyledi. Kibar bir şekilde özür dileyip orada sigaramı içtim. Tokyo'ya kıyasla da oldukça sakin şehir olduğunu söyleyebilirim.

Türkler Hakkındaki Düşünceleri: Güney Korelilerin Türklere karşı herhangi bir önyargısı yok. Hatta yaşlılar bize "kardeş" diye hitap ediyor. Fakat genel olarak soğuk tavırlarından dolayı bunu Türklere özgü durum sanmamak lazım. Avrupalı veya Amerikalı olmanız da pek umurlarında değil, soğuk tavırları her millete karşı aynı.

Dostluklar ve İlgi Alanları: Soğuk tavırlarına rağmen son derece saygılılar. Süre zarfında 5-7 tane Güney Koreli arkadaşım oldu. Kore'ye olan ilgim ise 2-3 yıl önce farklı ülkede Güney Koreli firmada çalışmış olmamdan kaynaklanıyor. Gitmeden önce Türk şehitliğini de merak ediyordum ve gidip gördüm. Bu sayede kız arkadaşımla da tanıştım.

Son Olarak: Seul'de "Itaewon" adında Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölge var. Bu bölgeyi de "Türk Caddesi" olarak adlandırabiliriz.

Güney Kore'de toplam 6 ay boyunca oldukça keyifli zaman geçirdim. Kültürlerini beğendim, yeni dostlar edindim ve unutulmaz deneyimler yaşadım. Soğuk tavırları ilk başta biraz ürkütücü gelse de, saygılı ve cana yakın insanlar olduklarını gördüm.

Geri