Gayrimenkul Satışı Sonrası Altın mı, Döviz mi, Borsa mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Taach
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Taach

Yeni Üye
Merhaba, Kısa süre önce gayrimenkul satışımız oldu ve şu an elimizde yaklaşık 5 milyon TL civarında nakit mevcut. Parayı değerlendirme konusunda kararsızlıklarımız var. Özellikle mevcut ekonomik koşullar ve piyasa dalgalanmaları göz önüne alındığında, sizlerin değerli görüşlerine başvurmak istiyorum.

Döviz (USD, EUR vb.) yatırımı mı daha mantıklı olur?
Dövizdeki hareketlilik ve kur riski dikkate alındığında uzun vadede ne kadar güvenilir seçenek olur?

Altına yatırım yapmak mı daha güvenli?
Altın fiyatlarının enflasyon karşısındaki durumu ve güvenli liman olma özelliği bu dönemde hâlâ geçerli mi?

Borsada yatırım yapmayı mı önerirsiniz?
Hangi sektörler veya hisse senetleri daha stabil ve kazançlı olabilir? Borsada risk yönetimi konusunda nelere dikkat edilmeli?

Yatırımı kısa, orta veya uzun vadede değerlendirme seçeneklerini de dikkate alarak görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler!

Açıkçası, ben yıllardır altına yatırım yapıyorum ve bundan şaşmam. Tabii, bu kişiden kişiye değişir. Döviz de iyi bir seçenek olabilir ama açıkçası hiç denemedim.

Son 1,5 yıllık getirilere bakarsanız size fikir verebilir. Kısa vadeli mi yoksa uzun vadeli mi yatırım yapmayı düşündüğünüzü de değerlendirmenizde fayda var.

Merhaba, Kısa süre önce gayrimenkul satışımız oldu ve şu an elimizde yaklaşık 5 milyon TL civarında nakit mevcut. Parayı değerlendirme konusunda kararsızlıklarımız var. Özellikle mevcut ekonomik koşullar ve piyasa dalgalanmaları göz önüne alındığında, sizlerin değerli görüşlerine başvurmak istiyorum.

Döviz (USD, EUR vb.) yatırımı mı daha mantıklı olur?
Dövizdeki hareketlilik ve kur riski dikkate alındığında uzun vadede ne kadar güvenilir seçenek olur?

Altına yatırım yapmak mı daha güvenli?
Altın fiyatlarının enflasyon karşısındaki durumu ve güvenli liman olma özelliği bu dönemde hâlâ geçerli mi?

Borsada yatırım yapmayı mı önerirsiniz?
Hangi sektörler veya hisse senetleri daha stabil ve kazançlı olabilir? Borsada risk yönetimi konusunda nelere dikkat edilmeli?

Yatırımı kısa, orta veya uzun vadede değerlendirme seçeneklerini de dikkate alarak görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler!
Döviz kurunun artmasına pek izin vermiyorlar, döviz enflasyonu da söz konusu. Benim önerim, orta vade için borsa, uzun vade için ise altın yöndedir. Şu anda borsa oldukça kötü durumda. Biraz toparlanabilir ama eskisi gibi güçlü şekilde ilerleyeceklerini sanmıyorum.

Birkaç ay borsada bekleyip sonrasında altına yönelebilirsiniz. Ya da hiç risk almadan doğrudan altın alabilirsiniz. Zaten şu anda altın dışında doğru dürüst kazandıran yatırım aracı pek yok. Yani çok fazla seçeneğiniz yok diyebilirim.

Geri