Eski elektronik ürün parçaları nasıl değerlendirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yörük
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yörük

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Elektronik ürünlere merakım vardı. Kendi arızalı ürünlerimi tamir ediyordum. Şimdi ise hiç ilgilenemiyorum. Elimde telefon, mouse, klavye, laptop ve çeşitli elektronik ev aletlerinin parçaları var. Arızalı ürünlerin sağlam parçalarını nasıl değerlendirebilirim? Yoksa çöpe mi atmalıyım?

Popüler ürünlerse, geri dönüşüm olarak şöyle bir şey aklıma geldi.

iphone 5se parçaları.png

Mesela hocam, elimde ekranı kırık bir iPhone 3G, anakartı ölü bir iPhone 6S, paramparça olmuş bir iPhone 11 Pro Max ve bir ev interneti modemi var. Yani, diyot patlayacak olsa, onu tamirde kullanabileceğim parçalar gibi. Çöpe atmaya kıyamıyorum da.

Mesela hocam, elimde ekranı kırık bir iPhone 3G, anakartı ölü bir iPhone 6S, paramparça olmuş bir iPhone 11 Pro Max ve bir ev interneti modemi var. Yani, diyot patlayacak olsa, onu tamirde kullanabileceğim parçalar gibi. Çöpe atmaya kıyamıyorum da.
O zaman hurdaya atın gitsin. :)

O zaman hurdaya atın gitsin. :)
Aslında devletimiz, hurda elektronik ürünler için geri dönüşüm ofisleri açmalı. Çünkü bizler ufak bir arızada elektronik eşyaları çöpe atmaya ya da yeni bir model çıktığında hemen üst modelini almaya alışmışız. Bu şekilde ülke ekonomisine zarar veriyoruz. Ben ise değerli elektronik ürünleri atmaya kıyamıyorum.

Çok efsane bir şey hocam. Ofise asmak istedim. Her telefonun kaliteli şablonu var ama maalesef 5s için yok.

Çok efsane bir şey hocam. Ofise asmak istedim. Her telefonun kaliteli şablonu var ama maalesef 5s için yok.
Hocam etsy'de şöyle birşey buldum bi bakın isterseniz.

Geri