Burun deliklerinizden eşit nefes alıyormusunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yasemin

Yeni Üye
Burnunuzdan nefes alırken, her iki burun deliğinden de eşit miktarda hava alıyor musunuz? Yoksa sadece sol taraftan mı daha fazla hava alıyorsunuz, yoksa ikisi de eşit mi?

Eşit geliyor, burun temizliği ve sinüzit için deniz tuzu kullanıyorum, etkili olduğunu düşünüyorum. Fizyo burun aspiratörü adı verilen cihazı da kullanıyorum ve memnunum.

Sol delikten geldiğini düşünüp tekrar tekrar sağ deliği kontrol edenler butonu. 😀

Nazal siklus diye bir olgu var. Araştırmanı öneririm. Burun etlerini 4 saatte bir nöbet değişimi yapıyor gibi düşünebilirsin. Yani, 4 saat boyunca kapalı olan burun deliği açılırken, açık olan kapalı hale gelir.

Görünüşe ve hissettiğime göre eşit geliyor.

Şu an itibariyle burun deliklerim yine tıkandı. Dün gece ne olduğunu anlamadığım şekilde, gecenin köründe terledim ve uyurken rahatsız oldum. Şu an yatmakta zorlanıyorum. En kısa zamanda doktora gidip ameliyat olmayı düşünüyorum. Eskiden böyle bir sorunum yoktu.

Sol delik sağdan daha fazla tıkalı. Yaklaşık 6-8 aydır burun sorunu yaşıyorum. Burun etim, en ufak bir alerjik reaksiyonda bile şişiyor ve uzun süre şiş kalıyor. Burun spreyi kullanmaya başladım.

Geri