Yazılım Sektörü Nereye Gidiyor? Kendimizi Hangi Alanlarda Geliştirmeliyiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bilge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bilge

Yeni Üye
Yapay zekanın gelişimiyle birlikte yazılımcı sayısı oldukça arttı. "Yazılım bitti" diyenlerden bahsetmiyorum; gerçekten yazılım öğrenmek isteyen ve kendini geliştirmeye çalışanlar hızla yazılım alanında ilerlemeye başladı.

Benim merak ettiğim şu: Yazılım sektörü nereye gidiyor? Hangi alanlarda kendimizi geliştirmeli ve adapte olmalıyız? Ayrıca, şirketler şu anda en çok hangi alanlarda yazılımcı arıyor? Görüşlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı çok isterim.

Pek iyiye gitmiyor. İleride (5-6 yıl sonra) yalnızca OpenAI gibi büyük şirketlerin yazılımcıları kalacak, diğerleri ise geride kalacak.

Edit: "Kalmayacak" derken, kimsenin işine yaramayacakları için kullanılmayacaklarını kastediyorum.

Yazılım bir araçtır, işi bilen insan her zaman kazanır. Örneğin, bazı insanlar yazılım bilgisine sahip olmasalar da, Adsense gibi platformlardan milyonlar kazanabiliyorlar. Nedeni ise, siteyle uğraşmak yerine hit kaynağı oluşturma yöntemlerine ve stratejilerine odaklanmalarıdır. Yani, işini bilen kişi her zaman gemisini yüzdürür.

Geri