Ücretsiz araçlar sistemi ekleme ve hukuki sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gelibolu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gelibolu

Yeni Üye
Paket satış sitemiz faal durumda. Tüm sözleşmeler avukatımız tarafından hazırlanmış olup vergi yükümlülüklerimizi düzenli olarak yerine getiriyoruz. Siparişlerimizi sorunsuz şekilde tamamlıyoruz. Sitemize SEO odaklı müşteri tutma amacıyla ücretsiz araçlar sistemi ekletmek istiyorum. Sistem, smm paket satış sitelerinde bilinen yöntemdir.

Arkadaş sisteme 100 TL ve üzeri sipariş veren müşterilere ücretsiz araçları kullanma imkanı tanıyan sistem oluşturmuş. Daha önce benzer uygulamayı sitemize eklediğimizde tehdit aldık ve sonrasında sistemimizden kaldırdık. Sistemi hayata geçirmemiz halinde herhangi hukuki problemle karşılaşma olasılığımız var mıdır? Şahıs tarafından bize hukuki zarar gelebilir mi? Yaşadığım sorun hakkında sizlerin fikrini almak istiyorum. Teşekkürler.

Evet, arkadaşın fikrini kendi sitenizde uygulamanızın ardından hukuki sorun oluşmasından dolayı size dava açabilir mi onu soruyorsunuz, doğru mu?

Evet, arkadaşın fikrini kendi sitenizde uygulamanızın ardından hukuki sorun oluşmasından dolayı size dava açabilir mi onu soruyorsunuz, doğru mu?
Evet hocam, böyle sistemlerin patent veya telif hakkı bulunmuyor. Herhangi bir sorun yaşayabilir miyiz diye sormak istedim.

Evet hocam, böyle sistemlerin patent veya telif hakkı bulunmuyor. Herhangi bir sorun yaşayabilir miyiz diye sormak istedim.
Telif veya patent hakkı yok. Birisi kendi sitesine sohbet botu eklemiş, siz de benzer bir şey yapabilir miyim diye düşünüyorsunuz. Kişi size dava açamaz çünkü siz onun yazılımını kopyalamıyorsunuz, sadece fikrini kendi sitenizde uyguluyorsunuz. Eğer dava açarsa, herhangi bir sonuca ulaşamaz.

Geri