SSD ve Formatla Düzelmeyen Yavaş Laptop Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinan

Yeni Üye
Merhaba, 8GB RAM'li, i5 işlemcili SSD’li laptop var. Son zamanlarda çok yavaşladığı için günlük işlemleri (tarayıcı, ofis programları vs.) bile zorlanarak yapıyor hale geldi. Bilgisayarı temizlettim yeni SSD taktırdım ve format attırdım ama performansta neredeyse hiçbir değişiklik olmadı. Donanımsal olarak başka ne arızalanmış olabilir? RAM, anakart veya işlemci kaynaklı sorun olabilir mi? Ne yapmamı önerirsiniz?

Windows güncellemeleri işletim sistemini yavaşlatıyor. Eski Windows 10 sürümünü kurup otomatik güncellemeleri kapatarak performansı artırabilirsiniz.

Windows güncellemeleri işletim sistemini yavaşlatıyor. Eski Windows 10 sürümünü kurup otomatik güncellemeleri kapatarak performansı artırabilirsiniz.
Bilerek yapıyorlar, aynen dediğiniz gibi... Windows 11’e geçmeye zorladılar. Geçmeseydim, en son ekran kartımı yakacaktım. Tertemiz PC’m mavi ekranda sürekli donmaya başladı.

Bilerek yapıyorlar, aynen dediğiniz gibi... Windows 11’e geçmeye zorladılar. Geçmeseydim, en son ekran kartımı yakacaktım. Tertemiz PC’m mavi ekranda sürekli donmaya başladı.
Evet, hepsi bilinçli yapılan şeyler. İnsanları yeni ürün almaya zorluyorlar, telefonda bile aynı.

Görev yöneticisinden CPU, RAM ve bellek kullanımını takip edebilir misiniz? Özellikle RAM değerlerine bakarak en çok kaynak kullanan programı tespit edip, görevi sonlandırabilir misiniz?

Geri