Otomobil Bakımının Yetersizliği ve Sonuçları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tolga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tolga

Yeni Üye
Merhaba,

Arkadaşımın nişanı için Antalya'dan Mersin'e Opel Corsa 2012 model benzinli 1.2 aracımla yola çıktım. Aracın bakımlarını ve kontrollerini yaptırarak yola çıktım, bu bakımlar için ayrı ayrı 4 ve 2 bin TL harcadım. Ancak Mersin’de 3 gün gezip dönerken, 150 km sonra bir rampada aracımın harareti birden yükseldi ve fan açtı. Normalde hararetin düşmesi gerekirken hızla arttı. Hemen sağa çekip kaputu açtım, radyatör yanından su fışkırıyordu. Su boşaldıktan sonra durumu biraz soğutmaya çalıştık.

Eşimle birlikte köylülerden yardım aldık ve gece yarısı 3’te Mersin’e çekici ile geri döndük. Aracı kontrol ettiğimizde bobin altından marş basınca yataktan su fışkırttığını fark ettik. Üst kapak sökülünce masrafın büyüklüğü ortaya çıktı. Anladım ki, birkaç farklı usta tarafından yapılan kaçak testi ve kontroller sırasında kaloriferdeki deliği fark etmemişler. Belki de bir aydır böyle kullanıyordum. Gittiğim ustalar "Araba taş gibi, bir şey yok" diyorlardı ama sonuçta aracım 100 binde contayı yakmış durumda.

Siz siz olun, aracınızı bakım ve kontrol için güvenilir ustalara götürün ve benim gibi güvenip yola çıkmayın.

1723091202789.png

Geri