Kiracı ev sahibine ve diğer sakinlere sormadan klima taktırabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Orkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Orkun

Yeni Üye
Adana'da kiracı olarak odam için klima taktırmak istiyorum. Ev sahibinden sözlü izin aldım, apartmandaki diğer kiracı veya ev sahiplerinden de onay almam gerekiyor mu? 9000 BTU’luk bir cihaz düşünüyorum, açıkçası dış ünitenin diğer kiracıları rahatsız edip etmeyeceği konusunda biraz kuşkum var. Tecrübeli görüşlerinizi bekliyorum.

Merhabalar, eğer site veya bina yönetimi varsa, ‘yetkili site veya bina yöneticisine’ durumu bildirmeniz yeterlidir. Dış ünite dış cepheye takılacaksa mutlaka talebi iletmelisiniz. Kendi balkonunuza ya da iç balkon duvarına takılacaksa, başkalarına bildirmenize gerek yoktur.

Kendi eviniz olduğu için, apartmandaki diğer sakinlerin onayına gerek yok. Sadece ev sahibinizi bilgilendirmeniz yeterli olur. Taşınırken klimanızı söküp yanınızda götürebilirsiniz.

Klima genellikle demirbaş olarak geçer. Ev sahibiniz kabul ederse kiradan düşebilirsiniz. Kabul etmezse, taşınırken klimanızı söküp götürürsünüz. Eğer dış ünite balkonda ve binanın dışından görünmeyecek şekilde duracaksa taktırabilirsiniz. Fakat, binanın dışından görünecekse, mutlaka yönetimden izin almanız gerekir.

Konutta değişiklik veya yenilik yapılması anlamına gelir. Eğer klimanın dış ünitesi için duvarda delik açılması gerekiyorsa, Türk Borçlar Kanunu’nun 321. maddesine göre mutlaka Apt. veya site yöneticisine danılışılmalı, kiraya veren kişiden yazılı onayı alınmalıdır.

Geri