Google, Yeni Android XR İşletim Sistemiyle Artırılmış Gerçeklik Dünyasına Adım Atıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rey

Yeni Üye
Google, merakla beklenen yeni işletim sistemi Android XR’ı tanıttı! Bu özel sistem, artırılmış gerçeklik (XR) cihazları için geliştirilmiş olup, sanal ve gerçek dünyayı birbirine entegre ederek kullanıcılara daha bütünleşik bir deneyim sunmayı hedefliyor. Android XR, mevcut Android uygulamalarıyla tam uyumluluk sağlayarak Google Play Store’daki zengin uygulama kütüphanesini kullanıcılara sunacak. Ayrıca, özel olarak Android XR için geliştirilen yeni uygulama ve oyunlar da gelecekte platforma eklenecek.

1734029871052.png

Google, XR girişimlerini yalnızca gözlüklerle sınırlı tutmayarak, Qualcomm iş birliğiyle Lynx, Sony ve XREAL gibi ortaklarla Android tabanlı akıllı gözlükler geliştirecek. Bu gözlüklerin prototipleri, gerçek dünya testleriyle iyileştirilecek.

Bu yenilikçi hamlenin önemli bir parçası, Samsung ve Qualcomm iş birliğiyle geliştirilen Project Moohan gözlüğü olacak. Apple Vision Pro’ya rakip olarak konumlandırılan bu cihaz, kullanıcıların sanal ve gerçek dünya arasında geçiş yapabilmesine olanak tanıyacak. Project Moohan kullanıcıları, Gemini, Google TV, Google Fotoğraflar, YouTube ve Chrome gibi popüler Google uygulamalarına da erişebilecek.

Google XR Genel Müdürü Shahram Izadi, Android XR işletim sisteminin açıklık ilkesiyle tasarlandığını ve bu sayede kullanıcılara daha fazla cihaz seçeneği ve popüler uygulamalara erişim imkanı sağlayacağını belirtti.

Geri