Gelir-Gider Dengesini Sağlamakta Zorluk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 1O1O1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1O1O1

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, durumuma anlam veremiyorum; hâlâ toparlayamadım, para gelmesine rağmen yetmiyor. Yemek mi yesem, borç mu ödesem şaşırıyorum. Kira geldi, bir yandan 10.000 TL. Muhasebe masrafları da geldi, şirket açtım bir yandan. Etraftan borç aldım. İnanın su, ekmek alacak para kalmıyor. Bekar olduğumda böyleydi, evli olanlar ne yapıyor acaba?

Not: İki gün önce trafik kazası geçirdim, ayağım alçıya alındı ve iş yerinden kovuldum. Kiranın ödenemediği bir durumda su bile yok. Açım, hani Türkiye’de açlık yoktu? Tek başıma geçinemiyorum, yetmiyor. Her şey ateş pahası, geçen gün 1 kaşar peyniri ve 1 tost ekmeği aldım, 350-400 TL tuttu. Sabah akşam tost ekmeği yiyince, bir günde bitti. 400 TL x 30 gün zaten 12.000 TL yapıyor ve ben ne yapacağımı şaşırdım. Kuru ekmek bile 12.000 TL’ye geliyor.

2 tane ödemem kaldı, umarım kısa sürede hallederim. Ondan sonra rahatlayacağım umarım. Peki, geçinenler nasıl geçiniyor?

Çoğunun tuzu kuru, hocam. Ülkenin en az %60'ının umurunda değil; krediyi 5 yıl önce çekmişler ve aylık 1000 TL ödeyerek ev sahibi olmuşlar. Halkın geri kalanının sürünmesi onların umurunda mı?

Eski çalıştığım yerde bir dayı vardı, asgari ücret alıyordu ve iki çocuğu vardı. Adam gayet halinden memnundu çünkü iki evi vardı ve her birinden kira geliri sağlıyordu. Üstüne bir de metres yapmıştı.

Beyler, ağlayacağınıza halanıza, amcanıza, dayıoğluna... komşularınıza... söyleyin ülkeyi bu hale getirenlere tapmasınlar.
  • Ülkede kaç kurum özelleştirildi?
  • Yönetimde kalmak uğruna ne rezillikler yapıldı?
  • Alakamız olmayan konulara nasıl sokulduk?
  • Bunca mülteci nasıl geldi, neden gitmiyor?
Bilinçsiz bir toplum ne duruma düşerse biz de aynı duruma düştük. Hala nohut kadar beyniyle akıl verenler var...

Çöküyoruz! Hem maddi, hem manevi!

9 yıl önce eşimin maaşı, ödediğimiz krediden 400 lira azdı ve ben çalışmıyordum. Buzdolabımızın 7 yıl boyunca boş kaldığını hatırlıyorum; ihtiyaç kadar alışveriş yapıyordum. Şimdi tuzum kuru, öyle mi? Bir zamanlar başarının bedelini ödedim, şimdi sefasını sürme vakti. İki çocuğum var ve eşimle birlikte çalışıyoruz. Şu anda çadır kamp tatili yapıyorum.

Çoğunun tuzu kuru hocam, en az ülkenin %60'ının umrunda değil. Çekmişler krediyi 5 yıl önce, aylık 1000₺ ödeyerek ev sahibi olmuşlar. Onların umrunda mı halkın kalanının sürünmesi?

Eski çalıştığım yerde bir dayı vardı, asgari ücret alıyordu, iki çocuğu vardı. Adam gayet halinden memnundu çünkü evi vardı, her birinden kira geliri vardı. Üstüne metres de yapmıştı... Diyeceğim bu kadar.

Hocam, siz de haklısınız vallahi. Ben şu an askeriyeyle geçinemiyorum, tek olmama rağmen 13.000 TL civarı yeme içmeye gidiyor.

Ailemde yok, faturalar geldi ödeyemedim. Zaten internet desen az kaldı, o da kapanacak. İnanın ben de ne yapacağımı şaşırdım. İşe gidiyordum, atıldım. Ayağım zaten kırıldı. Vb vb... Benim de durum bundan ibaret, sürünmeye devam maalesef.

Geri