DDR4’den DDR5’e geçmeye değer mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sting
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sting

Yeni Üye
Merhaba, AMD Ryzen 7 5800X işlemci var ve anakartım M.2 SSD'yi desteklediği için yeni bir anakart almadan bu işlemciyi kullanmak istiyorum. Anakartımda yer kalmadığı için anakartı da değiştirmeyi düşünüyorum. İşlemciyi 5800X'e ve RAM'i DDR5'e yükseltmenin mantıklı olup olmadığını merak ediyorum. Sistemi DDR5'e yükseltmek ne kadar mantıklı?

Merhaba, AMD Ryzen 7 5800X işlemci var ve anakartım M.2 SSD'yi desteklediği için yeni bir anakart almadan bu işlemciyi kullanmak istiyorum. Anakartımda yer kalmadığı için anakartı da değiştirmeyi düşünüyorum. İşlemciyi 5800X'e ve RAM'i DDR5'e yükseltmenin mantıklı olup olmadığını merak ediyorum. Sistemi DDR5'e yükseltmek ne kadar mantıklı?
DDR5 bellekler, frekans tarafında çok yüksek değerlere rahatlıkla ulaşabiliyor. Ancak, gecikme değeri açısından daha yüksek bir değer sunuyorlar. DDR4 belleklerde frekanslar daha düşük olmasına rağmen, daha düşük gecikme değerleri sunabiliyorlar. Yani, DDR4 belleklerin avantajı gecikme değerleri açısından öne çıkıyor.

Geri