BTK Engeli Yeni Tescil Domain e-Devlet İtiraz Süreci

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MOS

Yeni Üye
Selam arkadaşlar, Yeni tescil domain için e-Devlet üzerinden tescil faturası ile itirazda bulundum. Erişim, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla engellenmiş. İtirazda bulunup domaini açabilen birine rastladınız mı? Alternatif yol denemem gerekiyor mu? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Destek olabilecek veya bilgi verebilecek birini arıyorum. Teşekkürler!

Selam arkadaşlar, Yeni tescil domain için e-Devlet üzerinden tescil faturası ile itirazda bulundum. Erişim, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla engellenmiş. İtirazda bulunup domaini açabilen birine rastladınız mı? Alternatif yol denemem gerekiyor mu? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Destek olabilecek veya bilgi verebilecek birini arıyorum. Teşekkürler!
Ben 2-3 yıl önce domain almıştım. Yasak benden önceydi ve ben o durumu dikkate alarak yeniden kayıt ettirmiştim. BTK web sitesi üzerinden yeni tescil olarak belirttim, fatura bilgilerini de ilettim. O şekilde açmışlardı.

BTK Engeli Domain Kısıtlaması Nasıl Kaldırılır?

BTK engeliyle karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken şey sakin kalmak ve bilgi edinmektir. BTK'nın resmi internet sitesi, engelleme kararlarına itiraz süreci hakkında detaylı bilgiler sunar. "https://internet.btk.gov.tr/erisim-engelleme-kararlarina-itiraz" adresini ziyaret ederek, sürecin nasıl işlediğini, hangi belgelerin gerekli olduğunu ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

BTK'nın engelleme kararına itiraz etmenin en hızlı ve etkili yolu E-Devlet üzerinden başvuru yapmaktır. "https://www.turkiye.gov.tr/btk-erisimin-engellenmesi-kararina-itiraz-basvurusu" linkini kullanarak başvuru formunu doldurun. Başvurunuzda domain satın aldığınıza dair faturanın bir görselini eklemeyi unutmayın. Bu, başvurunuzun daha hızlı incelenmesini sağlayacaktır.

BTK genellikle itiraz başvurularını 1-2 hafta içinde değerlendirir. Süre zarfında E-Devlet hesabınızı düzenli olarak kontrol ederek başvurunuzun durumunu takip edin. İtirazınız kabul edilirse, BTK engelleme kararını kaldıracak ve domaininiz tekrar erişime açılacaktır.

Geri