Bilgisayar toplayacağım performans açısından nasıl?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar

Zar zor bütçe biriktirerek bilgisayar sistemi alıp toplamayı kararlaştırdım. Gaming Gen sitesinin güvenilirliği hakkında bilgi sahibi olan var mı? Bilgisayarın özellikleri hakkında da görüşlerinizi almak istiyorum. Eğer bu fiyata daha iyi bir seçenek varsa önerilerinizi de bekliyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X 3D Tray, 4.1GHz, 96MB, 8 Çekirdek
İşlemci Soğutucu: ENERMAX AQUAFUSION ARGB 240mm Sıvı Soğutma
Anakart: ASUS TUF GAMING B550M-E, 4866MHz DDR4 Soket
Ekran Kartı: Asus Dual GeForce RTX 4060 Ti EVO OC, 8GB GDDR6, 128bit
RAM: Adata XPG 8GB x 4, 3200MHz DDR4 RAM
SSD: Adata Legend 800 500GB SSD
KASA: XPG Valor Air Rainbow RGB Siyah Mid Tower, XPG Kyber 750W 80+Gold Gaming Kasa

Sistem bu şekilde hazırlandı. Görüşlerinizi bekliyorum.

AM5 soket tipine sahip ve DDR5 desteği sunan anakartlar kullanmanızı, Ryzen 7 7800X3D gibi işlemcileri tercih etmenizi öneririm. Eğer yeni bir sistem kurmayı düşünüyorsanız, teknolojiye ayak uydurarak ilerlemeniz önemli size ciddi avantajlar sağlar.

DDR5, çoğu oyunda stabil çalışmıyor. Bugün PUBG, bu konuyla ilgili bir duyuru yayınladı.

AMD sistemlerden uzak durmanızı öneririm. 1000'den fazla bilgisayar topladım ve internet kafelere sistemler hazırladım. Yıllardır AMD işlemcilerin sürekli sorun çıkardığını gözlemledim. Ancak Intel işlemciler ya hiç çalışmaz ya da sorunsuz çalışır.

AMD sistemlerden uzak durmanızı öneririm. 1000'den fazla bilgisayar topladım ve internet kafelere sistemler hazırladım. Yıllardır AMD işlemcilerin sürekli sorun çıkardığını gözlemledim. Ancak Intel işlemciler ya hiç çalışmaz ya da sorunsuz çalışır.
Çevremdeki herkes AMD işlemciler ve Nvidia ekran kartları öneriyor. Paylaştığım özelliklere sahip 16 çekirdekli sistem önerir misiniz?

Geri