10 yıllık tüm birikimimi kriptoya yatırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hakan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hakan

Yeni Üye
2018'den beri parçalı alım yaptım. Geçen hafta elimde kalan son tutarı da coine yatırdım. 10 yılda toplam yatırdığım tutar 100.000 dolar oldu. Elimde şu an 29,927 adet cake var. Dolar bazında 20.000 dolar zarardayım. Ama 4-5 yıl önce 100.000 doları gayrimenkule yatırsaydım, muhtemelen 3 ev alırdım. Enflasyon açısından zarardayım. Cake coin olmasaydı sadece eth'a kalırdım. Cake Coin, CoinMarketCap.com'da 108. sırada. Toplam piyasa değeri 600 milyon dolar, Luna olayı gibi bir risk söz konusu değil. Umarım en az 6-7 kat kazanç sağlamışımdır ki boğada beni kurtarsın.

Geçmişe göre teknik analiz konusunda biraz bilgi sahibiyim. Price Action gibi konularda kendimi geliştiriyorum. TradingView hesabımda 130 adet alarmım var, her biri farklı stratejiye ait. Umarım 2025 boğasında doğru yerden satarım. 2022'ye kadar sadece ETH tutuyordum. 2022'de tüm ETH'leri satarak cake aldım. ETH'da olsaydım daha çok karda olurdum. Bende 38 adet ETH vardı. Son zamanlarda yatırdığım 18.000 dolar dışında.

4-5 sene önce gayrimenkulün bu hale geleceğini kimse bilemezdi. Bugün de kim bilir, hangi varlıkların ne hale geleceğini kimse kestiremez. Kestirilecek bir ülkede yaşamıyoruz. Ethereum ve Bitcoin batarsa, dünya batmış demektir. Ben olsam, madem girdim, 2030'a kadar bile beklerim.

Büyük risk almışsın, umarım kötü sonuçlarla karşılaşmazsın ve herşey yolunda gider.

Luna'nın piyasa değeri de milyar doları buluyordu. Arabamı ve 2021 yılında 300 bin lira paramı kaybettim. Asla, ama asla tüm paranızı tek bir kripto varlığına yatırmayın, BTC bile olsa.

3 milyon küsür ediyor, o parayı faize atsan ayda 150 bin TL'den fazla getiri yapar.

Yüksek seviyelerde ki büyük parayı BNB, ETH veya BTC dışında bir coine yatırmazdım. Gerçi büyük parayla hodl yapmak, benim trade stratejime çok ters. Belki 4'te 1 ya da en fazla yarısı hodl olur, ama kalanıyla mutlaka day trade eder ve yine kazanç elde ederdim. Umarım beklentileriniz istediğiniz doğrultuda olur.

Cake, sevdiğim tokenlerden biri. Uzun süre tutacaksanız, tokenları sitelerinde stake edebilirsiniz. Bol kazançlar hocam.

Cake, sevdiğim tokenlerden biri. Uzun süre tutacaksanız, tokenları sitelerinde stake edebilirsiniz. Bol kazançlar hocam.
Stake mi asla bir daha hataya düşmem. 2022'de stake ettim. Stake sonucu elimde 19.000'den 23.440 adet cake oldu. Ama bu 23k cake'in değeri 26.000 dolara kadar düştü. Cake, 44 dolardan 1 dolara kadar düştü. Stake sistemi tamamen aldatıcı. Düşüş geldiğinde coinler kilitli olduğundan, düşüşte malda yakalanıyorsunuz.

Allah yardımcın olsun, ama kitaplardan okuduğum kadarıyla kendine bir hedef belirle ve oraya ulaştığında satış yap. Sonra fiyatlar düştüğünde çok üzülürsün. Bence normal Türkiye'den veya yabancı yatırım fonlarından alsaymışsın, çok ciddi kar edebilirsin gibime geliyor. Nasip böyleymiş, ötesi olmuyor.

Geri